Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Εθελοντές της ΕΟΔ Μαγνησίας στο Δομένικο
Εθελοντές της ΕΟΔ Μαγνησίας στο Δομένικο

Εθελοντές της ΕΟΔ Μαγνησίας στο Δομένικο

 Σε επι κι ετοιμότητ στο Κέντρο Επιχειρήσεων

Νέα οκταμελής αποστολή εθελοντών της ΕΟΔ Μαγνησίας, αναχώρησε σήμερα τα ξημερώματα για την Ελασσόνα προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, καθώς συνεχίζεται η έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Οι εθελοντές της ΕΟΔ Μαγνησίας, έχουν μεταβεί στο Δομένικο προκειμένου να στήσουν σκηνές και σταθμό Α' Βοηθειών.

Ο πρόεδρος της ΕΟΔ Μαγνησίας Κώστας Τράγαλος είπε: “Η ΕΟΔ Μαγνησίας ενεργοποιήθηκε και με εντολή της κεντρικής διοίκησης κλήθηκε να συνδράμει στο παράρτημα της Λάρισας που επιχειρούσε, ενώ λόγω του ότι συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα, κληθήκαμε να συνδράμουμε εκ νέου. Η ομάδα είναι πολυπληθής κι ενεργοποιήθηκαν κι άλλα παραρτήματα να συνδράμουν, όπως της Κοζάνης, της ς και των Γρεβενών. Η ΕΟΔ Μαγνησίας, είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε και με δεύτερο κλιμάκιο αν απαιτηθεί”.

O  επικεφαλής – συντονιστής του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΟΔ Μαγνησίας Χάρης Παπαμαρκάκης, αναφέρθηκε στην αποστολή που συμμετείχε τις προηγούμενες ημέρες στο Δαμάσι και στα όσα βίωσαν εκεί οι εθελοντές.

Όπως ανέφερε:  “Χθες το βράδυ σήμανε νέος συναγερμός κι ενημερωθήκαμε και από την Πολιτική Προστασία και την κεντρική διοίκηση να συνδράμουμε. Έτσι σήμερα τα ξημερώματα αναχώρησε ένα κλιμάκιο από την ΕΟΔ Μαγνησίας, καθώς και κλιμάκια από την ΕΟΔ Λάρισας, ΕΟΔ Γρεβενών, ΕΟΔ Κοζάνης και ΕΟΔ ς. Η αποστολή της ΕΟΔ Μαγνησίας, βρίσκεται στο Δομένικο με εντολές να στήσει καταυλισμό, ενώ τις επόμενες ώρες περιμένουμε και ”.

Όσον αφορά στον σχεδιασμό, ο κ. Παπαμαρκάκης είπε:  “Σε κάθε επιχείρηση υπάρχει υποστήριξη και από το κέντρο επιχειρήσεων. Παρακολουθούμε live τα σεισμικά φαινόμενα. Οι ασυρματικές επικοινωνίες λόγω γεωμορφος κατάστασης είναι δύσκολες, αλλά το έχουμε ξεπεράσει και με ένα σύστημα που έχουμε δημιουργήσει, παίρνουμε τις ασυρματικές συχνότητες και τις έχουμε περάσει μέσω διαδικτύου”.

Ο Βαγγέλης Καψιώτης, της ΕΟΔ Μαγνησίας, που αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ κεντρικής διοίκησης και του παρατήματος, μεταφέρει τις εντολές από την κεντρική διοίκηση προς το κλιμάκιο των διασωστών που επιχειρούν και αντίστοιχα μεταφέρει προς την κεντρική διοίκηση τις πληροφορίες που διαχειρίζονται κι επεξεργάζονται από τα συστήματα.

Όπως είπε: “Βλέπουμε τη σεισμική δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο, τα δεδομένα καιρού και μάλιστα σήμερα από το μεσημέρι αναμένεται νέφωση και βροχή, έχουμε πραγματική εικόνα του σημείου που επιχειρούν οι και τις επικοινωνίες μέσω και μέσω vhf.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση