Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Έργα προστασίας σε Πηνειό και Ενιπέα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Έργα προστασίας σε Πηνειό και Ενιπέα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Έργα προστασίας σε Πηνειό και Ενιπέα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Υπεγράφη πό τον περιφερειάρχη Θεσσλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών και βλάστησης από την κοίτη των ποταμών Ενιπέα και Πηνειού και συντήρηση θυροφράγματος Πυργακίου», προϋπολογισμού 246.000,00 €. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η και αυτό υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως επεσήμανε ο Κ. Αγοραστός: «Με το έργα αυτά επιτυγχάνουμε δυο στόχους. Αφενός την οικισμών και καλλιεργειών της περιοχής και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ταλαιπωρούν τις περιοχές αυτές. Επειδή, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις την 20η και 21η Μαΐου 2016 στην περιοχή των Φαρσάλων και το πλημμυρικό φαινόμενο στην κοίτη του Ενιπέα ποταμού, προέκυψαν και βλάβες στην κοίτη και τα αναχώματα του ποταμού θα ενταχθούν στο έργο και οι πλέον επείγουσες επεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών, πρωτίστως των αναχωμάτων σε θέσεις που διαπιστώθηκε ολική καταστροφή τους».

Το έργο περιλαμβάνει καθαρισμού της κοίτης του Ενιπέα ποταμού από φερτά υλικά, , μπάζα και αυτοφυή βλάστηση (φυτά, θάμνους, δενδρίλια) στις παρακάτω σποραδικές θέσεις πλησίον των οικισμών α) στο Δ.Δ . Βασιλή στο εφαπτόμενο τμήμα της κοίτης στον οικισμό καθώς και η αποκατάσταση των φθορών του αριστερού αναχώματος, β) στο τμήμα της κοίτης κατάντη και ανάντη της γέφυρας Ευυδρίου στο Δ.Δ. Ευυδρίου σε μήκος περίπου 600μ. γ) κατάντη του θυροφράγματος Πυργακίου στο Δ.Δ. Πυργακίου σε μήκος περίπου 350μ. και δ) κατάντη της γέφυρας Υπέρειας σε σποραδικά σημεία.

Αριστερά και δεξιά του θυρόφραγματος Πυργακίου θα κατασκευασθεί κοιτόστρωση και ενισχυτική δοκός για την της. Η κοιτόστρωση θα κατασκευασθεί στο ύψος των πτερυγοτοίχων ώστε να γίνεται ομαλή η ροή των υδάτων κατά την υπερχείλιση. Επίσης θα τοποθετηθούν συρματοκύλινδροι στο πρανές του αριστερού αναχώματος και στο πρανές της δεξιάς όχθης εάν απαιτηθεί στη θέση του θυροφράγματος. Ακόμη θα τροποποιηθεί η ξη της υφισταμένης αγροτικής οδού, η οποία διέρχεται του αριστερού αναχώματος και συνεχίζει επί του πρανούς της βαθείας κοίτης κατάντη του θυροφράγματος Πυργακίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση