Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο  Φαρσάλων
Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο  Φαρσάλων

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο  Φαρσάλων

 

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προϋπολογισμού 600.000 ευρώ

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας   Κώστα Αγοραστό η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών και αντιπλημμυρικά  έργα σε   ρέματα στα όρια του Δήμου Φαρσάλων», προϋπολογισμού  600.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Όπως επεσήμανε ο   Κ. Αγοραστός: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται όλο και πιο συχνά, έντονα πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα διάβρωσης αλλά και καταστροφών στο υφιστάμενο αστικό και περαστικό ιστό του Δ. Φαρσάλων με αποτέλεσμα αυτό να συνεπάγεται κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των περιουσιών τους.

Με το έργο που ξεκινάμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επιτυγχάνουμε δυο στόχους: Αφενός την αντιπλημμυρική προστασία  της πόλης των   Φαρσάλων   και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ταλαιπωρούν τις περιοχές αυτές. Συνεχίζουμε το έργο μας με σχέδιο, προγραμματισμό και συνεργασίες, που φέρνουν χρήσιμα έργα στην περιοχή και στηρίζουν θέσεις εργασίας».

Οι εργασίες που προβλέπεται να κατασκευαστούν με την παρούσα εργολαβία αφορούν:

  • τον καθαρισμό και την διαμόρφωση των παραπάνω ρεμάτων(Απιδανός, Αικλής,2Χ) για την ομαλή απορροή των υδάτων καθώς επίσης και την εκβάθυνση της περιμετρικής τάφρου συνολικού μήκους 1200 μέτρων τραπεζοειδούς διατομής.
  • την κατασκευή κιβωτίων (με πρότυπες διαστάσεις 3Χ3) στα σημεία πρόσβασης των αγροτικών δρόμων με τη περιμετρική τάφρο.
  • την κατασκευή τεχνικών, στο κόμβο της παράκαμψης Φαρσάλων με τη Ε.Ο. Λάρισα—Φάρσαλα καθώς και στο κόμβο της ΕΟ Φάρσαλα – όρια Ν. Μαγνησίας με την περιφερειακή οδό. Ειδικά στον κόμβο ΦΑΡΣΑΛΩΝ –ΛΑΡΙΣΑΣ θα μεριμνήσει για την υποβολή μελέτης σήμανσης καθώς και για την παράκαμψη κυκλοφορίας για όσο διάστημα απαιτηθεί η κατασκευή του τεχνικού διαστάσεων 3*3.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη - https://t.co/SM0P7p1qom -

  • Το Κέντρο Πρόληψης ψήφισε Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας - https://t.co/ZyIMAqr6g6 -

  • Συνάντηση Μεϊκόπουλου με εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί & ραδιοταξί  - https://t.co/uP401GMUjn -

"Αλιεύοντας" την είδηση