Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Έργα άνω των 30 εκ. ευρώ στο Δήμο Τεμπών
Έργα άνω των 30 εκ. ευρώ στο Δήμο Τεμπών

Έργα άνω των 30 εκ. ευρώ στο Δήμο Τεμπών

Έχει χρημτοδοτήσει κι υλοποιήσει η Περιφέρεια ς 

 Τα έργα που χρηματοδοτούνται και υλοποιούνται από την Περιφέρεια  ς στο Δήμο Τεμπών επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας .

Αναλυτικότερα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  συνοδευόμενος από το δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο παρακολούθησε τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο έργο «Βελτίωση – συντήρηση δρόμου Πυργετός – Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ» προϋπολογισμού 1.220.000,00 €, επισκέφτηκε την Ι.Μ. Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες αντικατάστασης της σκεπής και συντήρηση από την υγρασία, προϋπολογισμού 110.000 ενώ βρέθηκε και στις αθλητικές εγκαταστάσεις που πρόκειται να βελτιωθούν στον Πυργετό.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ερωτηθείς για την επίσκεψή του στα έργα τόνισε τα εξής:

«Πρόκειται για έργα ουσίας, πολλαπλού σκοπού και χρησιμότητας. Ενώνονται μέσω ενός οδικού δικτύου με ασφάλεια οι κοινότητες Πυργετού και Αιγάνης ενώ δημιουργείται πρόσβαση σε μοναστήρια και μνημεία της περιοχής όπως η Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ, Ι.Μ. Αγίου ικοδήμο και βελτιώνεται η μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής στις καλλιέργειες τους και στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής της στέγης της Ιεράς Μονής Ραψάνης. Πρόκειται για ένα θρησκευτικό μνημείο ιδιαίτερης αξίας για την ευρύτερη περιοχή, το οποίο αντιμετώπιζε προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Με το έργο αυτό καθιστούμε ασφαλές το ιερό αυτό μνημείο ούτως ώστε να προστατευθεί και να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Βελτιώνουμε τους χώρους άθλησης για τους νέους της περιοχής καθώς πιστεύουμε ότι ο δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια.

Σε μια δύσκολη περίοδο έχουμε καταφέρει μαζί με το Δήμο Τεμπών να τρέξουμε έργα συνολικής αξίας  πάνω από 30 εκ. ευρώ».

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση