Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Έργα άνω των 30 εκ. ευρώ στο Δήμο Τεμπών
Έργα άνω των 30 εκ. ευρώ στο Δήμο Τεμπών

Έργα άνω των 30 εκ. ευρώ στο Δήμο Τεμπών

Έχει χρηματοδοτήσει και υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας 

 Τα έργα που χρηματοδοτούνται και υλοποιούνται από την Περιφέρεια  Θεσσαλίας στο Δήμο Τεμπών επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Αναλυτικότερα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  συνοδευόμενος από το δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο παρακολούθησε τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο έργο «Βελτίωση – συντήρηση δρόμου Πυργετός – Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ» προϋπολογισμού 1.220.000,00 €, επισκέφτηκε την Ι.Μ. Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες αντικατάστασης της σκεπής και συντήρηση από την υγρασία, προϋπολογισμού 110.000 ευρώ ενώ βρέθηκε και στις αθλητικές εγκαταστάσεις που πρόκειται να βελτιωθούν στον Πυργετό.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ερωτηθείς για την επίσκεψή του στα έργα τόνισε τα εξής:

«Πρόκειται για έργα ουσίας, πολλαπλού σκοπού και χρησιμότητας. Ενώνονται μέσω ενός οδικού δικτύου με ασφάλεια οι κοινότητες Πυργετού και Αιγάνης ενώ δημιουργείται πρόσβαση σε μοναστήρια και μνημεία της περιοχής όπως η Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ, Ι.Μ. Αγίου Νικοδήμο και βελτιώνεται η μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής στις καλλιέργειες τους και στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής της στέγης της Ιεράς Μονής Αγ. Θεοδώρων Ραψάνης. Πρόκειται για ένα θρησκευτικό μνημείο ιδιαίτερης αξίας για την ευρύτερη περιοχή, το οποίο αντιμετώπιζε προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Με το έργο αυτό καθιστούμε ασφαλές το ιερό αυτό μνημείο ούτως ώστε να προστατευθεί και να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

Βελτιώνουμε τους χώρους άθλησης για τους νέους της περιοχής καθώς πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια.

Σε μια δύσκολη περίοδο έχουμε καταφέρει μαζί με το Δήμο Τεμπών να τρέξουμε έργα συνολικής αξίας  πάνω από 30 εκ. ευρώ».

 

 

 

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση