Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Έργα 5,3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για την ενίσχυση της 1ης Στρατιάς
Έργα 5,3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για την ενίσχυση της 1ης Στρατιάς

Έργα 5,3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για την ενίσχυση της 1ης Στρατιάς

Τιμητική πλακέτα απένειμε ο Αντιστράτηγος ν/νος Φλώρος στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας 

«Η στηρίζει έμπρακτα τις ένοπλες δυνάμεις και την , προκειμένου να παραμείνει στη Λάρισα με αναβαθμισμένο ρόλο και αυξημένες δυνατότητες διοίκησης και επιρροής, όπως συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα, ευρωπαϊκά κράτη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός κατά τη διάρκεια ς που είχε με τον διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο ν/νο Φλώρο.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Περιφέρεια έχει εντάξει και χρηματοδοτεί από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,3 εκατομμυρίων ευρώ τόσο για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό στρατιωτικών κτιριακών εγκαταστάσεων όσο και για την ενίσχυση της Στρατιάς με που υποβοηθούν το κοινωνικό της έργο για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός:

«Σε συνεργασία και συνέργεια με τον διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Κων/νο Φλώρο, για πρώτη φορά εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 5,3 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για έργα ουσίας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του στρατού και ενισχύουν τον επιχειρησιακό του ρόλο και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Συγκεκριμένα:

-Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, ενισχύουμε τη Στρατιά με , προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα φυλάσσονται σε στρατιωτικές Μονάδες της Θεσσαλίας και θα μπορούν να επέμβουν άμεσα, για την αντιμετώπιση και πρόληψη φυσικών καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης
-Επιπλέον έχουμε εντάξει έργο προϋπολογισμού 1,3 εκατομμύρια ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας που αποτελεί σημαντική νοσοκομειακή υποδομή της Θεσσαλίας με μεγάλη προσφορά στην υγειονομική περίθαλψη του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού
-Τέλος εντάσσουμε έργο προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου της 1ης Στρατιάς, προκειμένου το να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί ως προς τη λειτουργία του, να γίνει πιο φιλικό και να μειωθεί το ενεργειακό του αποτύπωμα».

Τιμητική πλακέτα
Κατά τη διάρκεια της ς, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Φλώρος απένειμε στον κ. Αγοραστό τιμητική πλακέτα με το έμβλημα της Στρατιάς, τα 4 αστέρια της Διοίκησης, «για την αμέριστη συμ, την εξαιρετική συνεργασία και τη βοήθεια που έχει επιδείξει διαχρονικά και σε όλα τα επίπεδα».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση