Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Επιτρέπεται και ο αλιευτικός τουρισμός παράλληλα με την αλιεία
Επιτρέπεται και ο αλιευτικός τουρισμός παράλληλα με την αλιεία

Επιτρέπεται και ο αλιευτικός τουρισμός παράλληλα με την αλιεία

Το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ενημερώνει τους αλιείς ότι παράλληλα με τις αλιευτικές τους δραστηριότητες μπορούν να ασκήσουν και τουρισμό.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ αριθμ. 414/2354/12-01-2015 (ΦΕΚ 97/τ.Β΄/20-01-2015) «Προϋποθέσεις, όροι και διαδικασία για τη διενέργεια αλιευτικού τουρισμού από αλιείς» τα αλιευτικά σκάφη, οι πλοιοκτήτες των οποίων ενδιαφέρονται για την άσκηση αλιευτικού τουρισμού πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να έχουν ολικό μήκος μέχρι 15 μέτρα.
  • Να είναι εφοδιασμένα με επαγγελματική άδεια αλιείας με εκτός μηχανότρατας και βιντζότρατας.
  • Να πληρούν τις προϋποθέσεις των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 παρ. 1γ της ΚΥΑ.
  • Να παραλαμβάνουν μέχρι 12 επιβάτες.
  • Να είναι εφοδιασμένα με πιστοποιητικό αξιοπλοΐας.
  • Να υπάρχει ειδικός χώρος παραμονής για το σύνολο των επιβατών, ώστε να είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια της αλιευτικής δραστηριότητας ενώ ταυτόχρονα να μην την παρεμποδίζουν.

Κατά τη διενέργεια αλιευτικού τουρισμού οι αλιείς προβαίνουν σε επίδειξη τεχνικών αλιείας, σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική και κοινοτική αλιευτική νομοθεσία, χρησιμοποιώντας τις αλιευτικές μεθόδους και εργαλεία τα οποία καθορίζονται στην αλιευτική άδεια του σκάφους, με εξαίρεση την τράτα βυθού με δίχτυα (μηχανότρατα) και το γρίπο που σύρεται από σκάφος (βιντζότρατα)

Αρμόδια αρχή για την υποβολή του αιτήματος αναγγελίας για την έναρξη της διενέργειας αλιευτικού τουρισμού είναι το Τμήμα Αλιείας της Δ.Α.Ο.Κ. και για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην υπηρεσία.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση ασφαλτοστρώσεις στην Κορώπη (Μπούφα) #ΚορώπηΜπούφα - https://t.co/dplX1LHPnR -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Εγκατάσταση ναυαγοσωστών στις παραλίες #ναυαγοσώστες… - https://t.co/rKvh8Cvpp2 -

  • Ανεβασμένο και χαμηλό ουρικό οξύ: Τι πρέπει να ξέρετε #ουρικόοξύ - https://t.co/itLvcPDoUZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση