Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ  στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ  στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ  στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

 

Η Περιφέρεια ς διαχρονικά στο πλευρό της Στρατιάς με έργα ουσίας

Η διαχρονική και ουσιαστική συνεργασία της Περιφέρειας ς με τον Στρατό, επαναβεβαιώθηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο, παρουσία και του αεριφερειάρχη ίκου Λιούπα.

Συνεργασία που αποτυπώνεται σε έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,3 εκατ. που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ 2014- 2020 και συγκεκριμένα:

-την ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού οσοκομείου Λάρισας, που ξεκινά άμεσα

-την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Στρατηγείου- έδρας της 1ης Στρατιάς στο στρατόπεδο Νικολάου Πλαστήρα

-τον εξοπλισμό της Στρατιάς με νέα μηχανήματα μηχανικού που ενισχύουν τον ανθρωπιστικό και επιχειρησιακό ρόλο της σε καταστάσεις κρίσης και έκτακτα καιρικά φαινόμενα αλλά και

-τη συντήρηση του ιερού ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου Νικολάου Πλαστήρα, στη Λάρισα, μνημείο που είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Στρατό.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξήρε την άριστη συνεργασία με τη Στρατιά και τις τεχνικές της και υπογράμμισε: «Ευχαριστούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις για την αποτελεσματικότητά τους στην τελευταία κρίση στον Έβρο και τη τους σε κάθε δύσκολη στιγμή».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό για την έμπρακτη αναγνώριση και του στη Στρατιά και συνεχάρη τον περιφερειάρχη για το συνολικό έργο του στη Θεσσαλία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

"Αλιεύοντας" την είδηση