Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ  στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ  στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ  στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

 

Η Θεσσαλίας διαχρονικά στο πλευρό της Στρατιάς με έργα ουσίας

Η διαχρονική και ουσιαστική συνεργασία της ς Θεσσαλίας με τον Στρατό, επαναβεβαιώθηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη ίκου Λιούπα.

Συνεργασία που αποτυπώνεται σε έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,3 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ 2014- 2020 και συγκεκριμένα:

-την ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού οσοκομείου Λάρισας, που ξεκινά άμεσα

-την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Στρατηγείου- έδρας της 1ης Στρατιάς στο στρατόπεδο Νικολάου Πλαστήρα

-τον εξοπλισμό της Στρατιάς με νέα μηχανήματα μηχανικού που ενισχύουν τον ανθρωπιστικό και επιχειρησιακό ρόλο της σε καταστάσεις ς και έκτακτα αλλά και

-τη συντήρηση του ιερού ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου Νικολάου Πλαστήρα, στη Λάρισα, μνημείο που είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Στρατό.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξήρε την άριστη συνεργασία με τη Στρατιά και τις τεχνικές της υπηρεσίες και υπογράμμισε: «Ευχαριστούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις για την αποτελεσματικότητά τους στην τελευταία στον Έβρο και τη βοήθεια τους σε κάθε δύσκολη στιγμή».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό για την έμπρακτη αναγνώριση και βοήθεια του στη Στρατιά και συνεχάρη τον περιφερειάρχη για το συνολικό του στη Θεσσαλία.

Στο πλαίσιο της ς, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση