Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Επιμόρφωση Λαρισαίων εκπαιδευτικών στις φυλακές του Βελγίου
Επιμόρφωση Λαρισαίων εκπαιδευτικών στις φυλακές του Βελγίου

Επιμόρφωση Λαρισαίων εκπαιδευτικών στις φυλακές του Βελγίου

Μια γεμάτη εμπειρίες εβδομάδα έζησαν ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής και τέσσερις εκπαιδευτές του 2ου Σ.Δ.Ε. ς, του υ που λειτουργεί στη φυλακή της ς.

Στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος συμμετείχαν σε ευρωπαϊκή που πραγματοποιήθηκε στο Mechelen του Βελγίου, στο οποίο συμμετείχαν εκπαιδευτές ενηλίκων κρατουμένων από τη ορβηγία, τη Γεωργία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και το Βέλγιο.

Στις χρήσιμες καθημερινές συναντήσεις τους, οι εκπαιδευτές μοιράστηκαν προβληματισμούς, καλές πρακτικές που εφαρμόζουν στους χώρους διδασκαλίας σε κράτησης, αλλά και που θα διευκολύνουν το δύσκολο τους.

Ενδιάμεσα επισκέφθηκαν σχολικές αίθουσες και εγκαταστάσεις σε τέσσερις κλειστές φυλακές ενηλίκων του Βελγίου, μια από αυτές λειτουργία σε με ιδιώτες, όπου συζήτησαν με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό για καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας, αλλά και διαχείρισης του χρόνου των εγκλείστων.

Τις εμπειρίες τους θα μοιραστούν σε ευρωπαϊκή πλατφόρμα εκπαίδευσης ενηλίκων (https://ec.europa.eu/epale/nb/node/35037), αλλά και σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο στη Λάρισα.

 

Πηγή: onlarissa.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση