Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Εορτασμός της «Ημέρας Παιδικού Βιβλίου» : «Λαρισαίες συγγραφείς & ευρωπαϊκή παιδική λογοτεχνία»
Εορτασμός της «Ημέρας Παιδικού Βιβλίου» :  «Λαρισαίες συγγραφείς & ευρωπαϊκή παιδική λογοτεχνία»

Εορτασμός της «Ημέρας Παιδικού Βιβλίου» : «Λαρισαίες συγγραφείς & ευρωπαϊκή παιδική λογοτεχνία»

Γυναίκες συγγραφείς από τη Λάρισα θα παρουσιάσουν με μοντέρνο και διαδραστικό τρόπο σε της Α'θμιας Εκπαίδευσης, τα παιδικά τους βιβλία, ενώ μετά τις παρουσιάσεις θα γίνεται συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων με τους συγγραφείς και τους μικρούς .

Οι ές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο του ευρωπαϊκού παιδικού βιβλίου, να γνωρίσουν Λαρισαίες συγγραφείς, να συνομιλήσουν μαζί τους κι έτσι να εξοικειωθούν με τη διαδικασία της λογοτεχνικής δημιουργίας, αλλά ταυτόχρονα να διευρύνουν και τον ορίζοντά τους σχετικά με σύγχρονα θέματα, όπως του σχολικού εκφοβισμού, της ς των ανθρώπων και της συναδέλφωσης των λαών.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής :

-Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017, 10:30 π.μ. – 12:30 μ.μ. (ές Δ' – ΣΤ' Δημοτικού), γνωρίζοντας την Εύη Γίτσα και το βιβλίο της : «Ανασεμιώ».

-Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017, 10:30 π.μ. – 12:.30 μ.μ. (μαθητές Α' – Γ' Δημοτικού), γνωρίζοντας τη Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου και το βιβλίο της : «Σεβαστιανός ο φοβερός».

-Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017, 19:30 – 20:30 μ.μ. (ανοιχτή εκδήλωση),
Εικαστικό Θέαμα για παιδιά 4 – 8 ετών, με τον καλλιτέχνη Philippe de La Ferierre με θέμα : «Το αγαπημένο μου ».

-Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, 11:30 π.μ. – 1:00 μ.μ. (ανοιχτή εκδήλωση), γνωρίζοντας την Άννα Μιχίδη και το βιβλίο : «Τι τρέχει με τον Μπαντού;», παιδιά 5-8 ετών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση