Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος
Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος

Τοποτηρητής ο Δημητριάδος  Ιγνάτιος

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης ο Ιγνάτιος, στο Μαϊάμι της .

Σε ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται αναλυτικά:

«Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιγνατίου.

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Τρίτης 26 Ιουνίου ( Ελλάδος), ο Ιγνάτιος.

Ο εκλιπών προδόθηκε από την καρδιά του, δύο ώρες πριν ολοκληρωθεί η μεταμόσχευση στο συκώτι από τον Ιατρό Ανδρέα Τζάκη».

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει  η Ιερά Σύνοδος για την εκλογή διαδόχου του μακαριστού μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνατίου.

Η διαδικασία είναι η εξής: 82 μητροπολίτες – μέλη της Ιεράς Συνόδου θα επιλέξουν από μία 300 υποψηφίων, η οποία έχει διαμορφωθεί σε προγενέστερο χρόνο, τους τρεις επικραερους οι οποίοι θα αναδειχθούν στον πρώτο γύρο και στην επαναληπτική ψηφοφορία θα αναδειχθεί ο νέος Λαρίσης και Τυρνάβου.

Τοποτηρητής της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου μέχρι τότε ορίστηκε ο Ιγνάτιος.

Ο Δημητριάδος για την εκδημία του  μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου

Βαθιά θλίψη και οδύνη μας προξένησε η πρόωρη εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου.

Ο μακαριστός, πλέον, προσφιλής μας αδελφός και συλλειτουργός, υπήρξε αληθώς πρότυπο υπομονής, ς και καρτερικότητος, τόσο κατά τη διάρκεια της Επισκοπικής του διακονίας όσο και κατά την τελευταία δοκιμασία της ασθενείας του.

Ως γνήσιος ποιμένας και μετριοπαθής Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος διακρίθηκε για την ταπείνωση, την ανεξικακία και τη συγχωρητικότητά του.

Διατηρώντας πάντοτε την αγαθή ανάμνηση της άριστης γειτονίας μας και της άψογης συνεργασίας μας, προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του.

 † Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση