Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Εκλογικοί ρυθμοί σε Λάρισα και Καρδίτσα
Εκλογικοί ρυθμοί σε Λάρισα και Καρδίτσα

Εκλογικοί ρυθμοί σε Λάρισα και Καρδίτσα

ΕΥΑ ΚΑΡΝΩΛΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Σε εκλογικό «πυρετό» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου βρίσκονται οι νομοί ς και Καρδίτσας με τις εκλογικές λίστες και τους συνδυασμούς να έχουν εν πολλοίς καταρτιστεί, και τους υποψήφιους δημάρχους να έχουν ξεκινήσει ήδη τις προεκλογικές τους καμπάνιες και τις πολιτικές εμφανίσεις.

Στο Δήμο Καρδίτσας, ο νυν δήμαρχος Φώτης Αλεξάκος (ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ) θα διεκδικήσει εκ νέου τα «κλειδιά» της πόλης, ενώ αντίπαλοί του θα είναι ο Θεσσαλίας ο οποίος προέρχεται από τη Βασίλης Τσιάκος, ο πρώην δήμαρχος Κώστας Παπαλός επίσης από τη , ο Ηλίας Γκαβογιάννης (Ν.Δ.), καθώς και ο Ηλίας Σχορετσανίτης.

Στο Δήμο Σοφάδων, ο νυν δήμαρχος Θάνος Σκάρλος ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ. θα επιδιώξει να ανανεώσει τη θητεία του, ενώ τη δημαρχία θα διεκδικήσει και ο πρώην δήμαρχος Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο οποίος θα έχει τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και ενδεχομένως και του ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανόν να θέσει υποψηφιότητα ο πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Αλεξόπουλος, ενώ δεν αποκλείεται στη «μάχη» να συμμετέχει με το ο Γιάννης Τσιάντρας.

Στο Δήμο ς, υποψήφιος με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νυν δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης. Από τον χώρο της Ν.Δ., υποψήφια θα είναι η Ρένα Καλαμιώτου, ενώ «παρόντες» έχουν δηλώσει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Ντίνος Διαμάντος, ο Πέτρος Κρίκκης, ο οποίος θα στηριχθεί από το , καθώς και ο 28χρονος οικονομολόγος Νίκος Γαμβρούλας, ο οποίος προέρχεται από την Κεντροαριστερά.

Στα Φάρσαλα

Στον Δήμο Φαρσάλων υποψήφιοι θα είναι ο νυν δήμαρχος Καραχάλιος, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τύμπας, ο οποίος προέρχεται από την Κεντροαριστερά αλλά «κατεβαίνει» με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, η πρώην δήμαρχος Μαρία Ιφου και ο μικροβιολόγος Μάκης Εσκίογλου. Ενδεχομένως υποψηφιότητα να θέσει και ο εκ του ΣΥΡΙΖΑ ορμώμενος Δημητρακόπουλος.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση