Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / Εκδηλώσεις για τον Όλυμπο, τη φύση του και τη τοπική οινική παραγωγή και γευσιγνωσία
Εκδηλώσεις για τον Όλυμπο, τη φύση του και τη τοπική οινική παραγωγή και γευσιγνωσία

Εκδηλώσεις για τον Όλυμπο, τη φύση του και τη τοπική οινική παραγωγή και γευσιγνωσία

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστικό Συμπόσιο του Ολύμπου» που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του προγράμματος προσέγγισης «Leader» θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες δύο σε Ελασσόνα και Πυργετό με θέματα «Η του Ολύμπου» και «Όλυμπος: τοπική οινική παραγωγή και γευσιγνωσία».

Η εκδήλωση «Η του Ολύμπου» περιλαμβάνει διαγωνισμό και Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα την Πανίδα και Χλωρίδα της Περιοχής – Θεατρικό Παιχνίδι. Θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας στις 23 Οκτωβρίου 2015 και 12.00 μ.μ.

Η εκδήλωση «Όλυμπος: τοπική οινική παραγωγή και γευσιγνωσία» περιλαμβάνει έκθεση Οινικών Προϊόντων και Δράσεις Γευσιγνωσίας και θα διεξαχθεί στο Χώρο Εκδηλώσεων Πυργετού, στη διασταύρωση Πυργετού και Εθνικής Οδού, στις 25 Οκτωβρίου 2015 και 11.00 π.μ.

Το «Πολιτιστικό Συμπόσιο Ολύμπου» με τις δράσεις του αποσκοπεί στην προβολή και ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών, ιστορικών και λαογραφικών στοιχείων της περιοχής του Ολύμπου σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο, φέρνοντας τους πολίτες και επισκέπτες της Θεσσαλίας σε επαφή με την ιστορία, τον πολιτισμό και τα ήθη και έθιμα του Ολύμπου.

Ο Δήμος Ελασσόνας και ο Δήμος Τεμπών που θα λάβουν χώρα οι δράσεις του έργου, διαθέτουν μοναδικά στοιχεία που πρέπει να αναδεικνύονται και να αποτελούν συστατικά του γενικότερου τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

  • Με επευφημίες η πρεμιέρα της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη #Φόνισσα - https://t.co/YNtX1qoz6A -

  • Εξιχνιάστηκαν επτά #κλοπές από Ι.Χ. στον Βόλο #κλοπές #ναρκωτικά - https://t.co/kdSHOmRcMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση