Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Εκδηλώσεις για τον Όλυμπο, τη φύση του και τη τοπική οινική παραγωγή και γευσιγνωσία
Εκδηλώσεις για τον Όλυμπο, τη φύση του και τη τοπική οινική παραγωγή και γευσιγνωσία

Εκδηλώσεις για τον Όλυμπο, τη φύση του και τη τοπική οινική παραγωγή και γευσιγνωσία

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστικό Συμπόσιο του Ολύμπου» που υλοποιεί η μέσω του προγράμματος προσέγγισης «Leader» θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες δύο εκδηλώσεις σε Ελασσόνα και Πυργετό με θέματα «Η φύση του Ολύμπου» και «Όλυμπος: τοπική οινική παραγωγή και γευσιγνωσία».

Η εκδήλωση «Η φύση του Ολύμπου» περιλαμβάνει διαγωνισμό και Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα την Πανίδα και Χλωρίδα της Περιοχής – Θεατρικό Παιχνίδι. Θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας στις 23 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12.00 μ.μ.

Η εκδήλωση «Όλυμπος: τοπική οινική παραγωγή και γευσιγνωσία» περιλαμβάνει έκθεση Οινικών Προϊόντων και Δράσεις Γευσιγνωσίας και θα διεξαχθεί στο Χώρο Εκδηλώσεων Πυργετού, στη διασταύρωση Πυργετού και Εθνικής Οδού, στις 25 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ.

Το «Πολιτιστικό Συμπόσιο Ολύμπου» με τις δράσεις του αποσκοπεί στην και ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών, ιστορικών και λαογραφικών στοιχείων της περιοχής του Ολύμπου σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο, φέρνοντας τους και επισκέπτες της Θεσσαλίας σε επαφή με την ιστορία, τον πολιτισμό και τα ήθη και έθιμα του Ολύμπου.

Ο Ελασσόνας και ο Τεμπών που θα λάβουν χώρα οι δράσεις του έργου, διαθέτουν μοναδικά στοιχεία που πρέπει να αναδεικνύονται και να αποτελούν συστατικά του γενικότερου τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση