Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Focus
Εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Focus

Εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Focus

Ως ομιλητής στην ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Εργαστήριο εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας στους τομείς της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας», που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγιάς, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου FOCUS, συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Γης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κωνσταντίνος ούσιος.

Ο κ. ούσιος, αφού τόνισε τη σπουδαιότητα της κινητοποίησης των πολιτών προς το ευρωπαϊκό όραμα και της ενίσχυσης της συμμετοχής τους σε δράσεις Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, ανέφερε- μεταξύ άλλων- τα εξής: «Οι κοινωνικές επιχειρήσεις όσο κι η κοινωνική οικονομία, παρά το γεγονός ότι για την Ευρώπη και την αποτελούν επιτυχημένες πρακτικές εδώ και πολλές δεκαετίες, στην Ελλάδα εξακολουθούν να προκαλούν σύγχυση, ερωτηματικά κι απορίες σε πολλούς. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η της κοινωνικής οικονομίας αποτελεί μία πραγματικότητα με εκπληκτικές διαστάσεις.

Τα πεδία δραστηριότητας που αναπτύσσονται, αφορούν κυρίως τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την , την , την κοινωνική φροντίδα, το περιβάλλον, την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη φιλανθρωπία, τη διεθνή ανθρωπιστική και αναπτυξιακή . Ιδιαίτερα, η εκπαίδευση, η και η κοινωνική φροντίδα, αποτελούν τα κύρια πεδία δραστηριοποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ιδίως τα χρόνια της κρίσης, όπου όλοι αναζητούν τη διέξοδο από αυτή, έχει ενεργό ρόλο όχι μόνο στη στήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών μέσω των δράσεων που διαχειρίζεται, αλλά και με την συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, μέσω των οποίων έχει την δυνατότητα να μελετήσει καλές πρακτικές και πολιτικές από την , ώστε μετά να μεταλαμπαδεύσει την γνώση αυτή στους τοπικούς φορείς».

Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης προχώρησε σε ανάλυση -παρουσίαση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κυρίως των προγραμμάτων που σχετίζονται με την κοινωνική οικονομία, την πολιτιστική και τουριστική μέσω της ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Τέλος, επισήμανε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα στέκεται πάντοτε αρωγός, όχι μόνο στην στήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών μέσω των Κοινοτικών Ταμείων, αλλά και με τη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, μέσω των οποίων προσδίδεται προστιθέμενη αξία στην αναπτυξιακή προσπάθεια της Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση