Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Εγκαινιάστηκε το νέο 12θέσιο δημοτικό σχολείο Ελασσόνας
Εγκαινιάστηκε το νέο 12θέσιο δημοτικό σχολείο Ελασσόνας

Εγκαινιάστηκε το νέο 12θέσιο δημοτικό σχολείο Ελασσόνας

Σε μια λιτή τελετή χοροστατούντως του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτων εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη ς Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου το νέο του 12θέσιου δημοτικού σχολείου Ελασσόνας.

Το έργο ήταν προϋπολογισμού 4.342.000 (με ΦΠΑ) ευρώ και υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ ς. Φορέας υλοποίησης και κύριος του έργου, ήταν ο Δήμος Ελασσόνας, ενώ φορέας υλοποίησης η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σε του ο κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Με διαγενεακές πολιτικές χτίζουμε τα σχολεία του αύριο για τη Θεσσαλία. Παραδίδουμε ένα σημαντικό έργο, το οποίο λύνει το πρόβλημα στέγασης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας της Ελασσόνας. Η κατασκευή του νέου κτιρίου ήταν ένα χρόνιο αίτημα ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας καθώς το παλαιό σχολείο δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες των μαθητών και των δασκάλων. Με το σχολείο αυτό, που διαθέτει τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, λύνεται το ζήτημα της υποδομής για πολλές δεκαετίες στο μέλλον. Το έργο αυτό δείχνει παράλληλα και τη συνέπεια και τη συνέχεια στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς το σχεδιάσαμε και το ωριμάσαμε από μηδενική βάση με τον π. δήμαρχο κ. Γ. Πασχόπουλο και το ολοκληρώσαμε με τον νυν δήμαρχο Ν. Ευαγγέλου».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε για τη συνεργασία όλους όσοι εργάστηκαν για να προχωρήσει το έργο αυτό, τον πρώην και τον νυν δήμαρχο Ελασσόνας, το Δ.Σ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, τους τοπικούς φορείς, τις υπηρεσίες της και του Δήμου Ελασσόνας καθώς και τους κατασκευαστές.

Ο Ν. Ευαγγέλου τόνισε από την πλευρά του: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για ολόκληρη την επαρχία Ελασσόνας. Ένα υπερσύγχρονο σχολικό θα στεγάσει το 1ο Δημοτικό Σχολείο, αντικαθιστώντας ένα κτίριο που χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα! Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν στην αποπεράτωση αυτού του στολιδιού, την προηγούμενη δημοτική αρχή, τον Σύλλογο διδασκόντων, μα πρώτα απ' όλους τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, χωρίς τη βοήθεια του οποίου δεν θα είχε πραγματοποιηθεί το μεγάλης σημασίας αυτό έργο. Χωρίς συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων τίποτα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Εύχομαι αυτό το σχολείο να είναι η βάση για πολλούς μελλοντικούς επιστήμονες».

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν ακόμη οι αεριφερειάρχες Δημήτρης Παπαδημόπουλος και Θανάσης Παιδής, η εντεταλμένη σύμβουλος Μαρία Μαμάρα, ο ο π. δήμαρχος Γιώργος Πασχόπουλος, ο Γεώργιος Κατσιαντώνης, ο διευθυντής Α' βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βούλγαρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας Μπίσμπας, ο γενικός διευθηντής της Περιφέρειας Κ. Μέγας αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ελασσόνας, κ.α.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Με την παράδοση του έργου επιτυγχάνεται η αντιμετώπιση του προβλήματος της στέγασης των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, που μέχρι σήμερα έδρευε σε κτίριο κατασκευασμένο στις αρχές του 20ου αιώνα και το οποίο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Με την ανέγερση του σχολείου αντιμετωπίζεται επίσης η αύξηση του μαθητικού δυναμικού στην περιοχή μετά την συγχώνευση με τα Δημοτικά Σχολεία Δρυμού, Στεφανόβουνου και Γαλανόβρυσης.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και απομακρύνοντας τον κίνδυνο της στέγασης των μαθητών σε ακατάλληλο κτίριο. Ο ωφελούμενος πληθυσμός από την κατασκευή του έργου ανέρχεται σε 8.733 άτομα και αφορά στους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Ελασσόνα και των Τοπικών Κοινοτήτων Δρυμού, Στεφανόβουνου και Γαλανόβρυσης.

Το αντικείμενο του έργου ήταν η κατασκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου δυναμικότητας 225 μαθητών με 10 αίθουσες διδασκαλίας. Το κτίριο ανεγέρθηκε στο Ο.Τ. Γ8 στην συνοικία «Αμπελόκηποι», εντός του σχεδίου πόλεως Ελασσόνας στην βόρεια και ανατολική πλευρά του οικοπέδου ώστε να εξασφαλιστεί η ενότητα της αυλής και η ευκολότερη πρόσβαση στο . Περιμετρικά του οικοπέδου δημιουργήθηκαν ελεύθεροι χώροι προς φύτευση. Η συνολική επιφάνεια του οικοπέδου είναι 5.028,60 τ.μ. Το διδακτήριο του 1ου Δημοτικού Ελασσόνας αποτελείται από:

(α) Ισόγειο: 1.276,00 τ.μ. (προκατασκευή) 3 αίθουσες διδασκαλίας – αίθουσα φαγητού – κουζίνα – αποθήκη τροφίμων – χώρος διαλείμματος – κυλικείο με αποθήκη – ιατρείο/αναρρωτήριο – αίθουσα βιβλιοθήκης – αποθήκη σχολικών βιβλίων – τουαλέτες μαθητών, ΑΜΕΑ και καθηγητών – γραφείο υποδιευθυντή και καθηγητών – λεβητοστάσιο – χώρος δεξαμενής καυσίμων – κεντρικό κλιμακοστάσιο με είσοδο, ανελκυστήρα και μηχανοστάσιο – χώρος γραμματείας και αναμονής – χώρος αρχείου – χώρος φύλακα – γυμναστήριο/Α.Π.Χ. με αποδυτήρια αγοριών και κοριτσιών και αποθήκη οργάνων.

(β) 1ος Όροφος: 1.027,00 τ.μ. (προκατασκευή) 7 αίθουσες διδασκαλίας – εργαστήριο φυσικοχημείας – εργαστήριο πληροφορικής – αίθουσα ξένων γλωσσών – αίθουσα αισθητικής αγωγής (μουσικής) – χώρος διαλείμματος – γενικό αρχείο – γραφείο συλλόγου γονέων και μαθ. κοινοτήτων με χώρο ενημέρωσης – γραφείο ψυχολόγου – κεντρικό κλιμακοστάσιο με χωλ, ανελκυστήρα και WC / WC AMEA.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση