Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Εγκαίνια της έκθεσης «ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 1941- 1944»
Εγκαίνια της έκθεσης «ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 1941- 1944»

Εγκαίνια της έκθεσης «ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 1941- 1944»

Εγκίνι της έκθεσης «ΑΤΙΣΤΑΣΙ ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 1941- 1944» πραγματοποιεί ο  , στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης από την Γερμανική κατοχή, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ στο .

Η έκθεση περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό υλικό από αντιστασιακές εφημερίδες που εκδίδονταν στην , αλλά και σε αρκετά χωριά του νομού, από τις τοπικές οργανώσεις του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟ αλλά και του ΚΚΕ την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Για το υλικό της έκθεσης, αλλά και για τα γεγονότα της εποχής θα μιλήσει ο ιστορικός – ερευνητής Νίκος Χατζηδημητράκος, ο οποίος θα παρουσιάσει με ντοκουμέντα τα κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου, αλλά και τον σπουδαίο αγώνα της ς Αντίστασης του λαού της Θεσσαλίας.

Το αρχειακό υλικό της έκθεσης είναι από το προσωπικό αρχείο του Νίκου Χατζηδημητράκου και του δημοσιογράφου της Εφημερίδας των Συντακτών Γιώργου Πετρόπουλου.

Συντονίζει η Δέσποινα Θεοδώρου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση