Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Εγκαίνια της έκθεσης «ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 1941- 1944»
Εγκαίνια της έκθεσης «ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 1941- 1944»

Εγκαίνια της έκθεσης «ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 1941- 1944»

Εγκαίνια της έκθεσης «ΑΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 1941- 1944» πραγματοποιεί ο  Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης από την Γερμανική κατοχή, την 22 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ στο .

Η έκθεση περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό υλικό από αντιστασιακές εφημερίδες που εκδίδονταν στην , αλλά και σε αρκετά χωριά του νομού, από τις τοπικές οργανώσεις του ΕΑΜ – Ε – ΕΠΟ αλλά και του ΚΚΕ την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Για το υλικό της έκθεσης, αλλά και για τα γεγονότα της εποχής θα μιλήσει ο ιστορικός – ερευνητής Νίκος Χατζηδημητράκος, ο οποίος θα παρουσιάσει με ντοκουμέντα τα κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου, αλλά και τον σπουδαίο αγώνα της Εθνικής Αντίστασης του λαού της Θεσσαλίας.

Το αρχειακό υλικό της έκθεσης είναι από το προσωπικό αρχείο του Νίκου Χατζηδημητράκου και του δημοσιογράφου της Εφς των Συντακτών Γιώργου Πετρόπουλου.

Συντονίζει η Δέσποινα .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση