Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Εγκαίνια της έκθεσης «ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 1941- 1944»
Εγκαίνια της έκθεσης «ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 1941- 1944»

Εγκαίνια της έκθεσης «ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 1941- 1944»

Εγκαίνια της έκθεσης « 1941- 1944» πραγματοποιεί ο  Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης από την Γερμανική κατοχή, την 22 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Η έκθεση περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό υλικό από αντιστασιακές εφημερίδες που εκδίδονταν στην Λάρισα, αλλά και σε αρκετά χωριά του νομού, από τις τοπικές οργανώσεις του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ αλλά και του ΚΚΕ την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Για το υλικό της έκθεσης, αλλά και για τα γεγονότα της εποχής θα μιλήσει ο ιστορικός – Νίκος Χατζηδημητράκος, ο οποίος θα παρουσιάσει με ντοκουμέντα τα κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου, αλλά και τον σπουδαίο αγώνα της Εθνικής Αντίστασης του λαού της Θεσσαλίας.

Το αρχειακό υλικό της έκθεσης είναι από το προσωπικό αρχείο του Νίκου Χατζηδημητράκου και του δημοσιογράφου της Εφημερίδας των Συντακτών Γιώργου Πετρόπουλου.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Δέσποινα Θεοδώρου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση