Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Εγκαταστάθηκαν οικογένειες σε οικίσκους στο Βλαχογιάννι
Εγκαταστάθηκαν οικογένειες σε οικίσκους στο Βλαχογιάννι

Εγκαταστάθηκαν οικογένειες σε οικίσκους στο Βλαχογιάννι

Aύριο στο Μεσοχώρι και τις επόμενες ημέρες στο Δαμάσι

 

Eγκαταστάθηκαν οικογένειες σε οικίσκους στο Βλαχογιάννι, αύριο εγκαθίστανται οικογένειες σε οικίσκους στο Μεσοχώρι και τις επόμενες ημέρες στο Δαμάσι. Οικογένειες έχουν εγκατασταθεί σε 41 τροχόσπιτα. Αύριο Σάββατο, έρχονται στη Θεσσαλία ακόμη 12 από προσφορές και επιπλέον 17 τροχόσπιτα από το Υπουργείο Υποδομών.

Συγκεκριμένα:
Προχωρά με ρυθμό ο σχεδιασμός για την τοποθέτηση οικίσκων και την εγκατάσταση οικογενειών στους σεισμόπληκτους Δήμους της Θεσσαλίας. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε άμεση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει παραδώσει στους Δήμους 41 οικίσκους, που κατανέμονται ως εξής:
Δήμος Τυρνάβου: Δαμάσι 16
Δήμος Ελασσόνας: Μεσοχώρι 7, Βλαχογιάννι 4, Αμούρι 2 οικίσκοι
Δήμος ς: Ζάρκο 10, Πηνειάδα 2 οικίσκοι
Επίσης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρέδωσε την Τρίτη 9/3/ ένα οικίσκο στο Βλαχογιάννι και αύριο Σάββατο έρχονται ακόμη 12 από δωρεές, για να εγκατασταθούν σε Δαμάσι, Αμούρι, Γριζάνο και Παλαμά.
Επιπλέον, έχουν παραδοθεί στους Δήμους από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας 41 τροχόσπιτα, που κατανέμονται ως εξής:
-20 στο Δήμο Τυρνάβου (Δαμάσι)
– 9 στο Δήμο Ελασσόνας
– 9 στο Δήμο ς (Ζάρκο)
– 3 στο Δήμο Λαρισαίων ( 1 στη Ραχούλα και 2 στο Κουτσόχερο)
Αύριο, έρχονται ακόμη 17 τροχόσπιτα από το Υπουργείο Υποδομών.

Ο Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Μέλημά μας είναι η γρήγορη εγκατάσταση των ανθρώπων που δεν μπορούν να κατοικήσουν στα σπίτια τους, σε οικίσκους και τροχόσπιτα. Προτεραιότητα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι, οι ευπαθείς ομάδες, οι οικογένειες με μικρά παιδιά, σύμφωνα με την ιεράρχηση των Δήμων. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τους Δήμους προχωράμε με ολοκληρωμένο . Υπάρχει συνεχής ροή άφιξης και εγκατάστασης. Ήδη τοποθετήθηκαν 41 οικίσκοι, η διαδικασία συνεχίζεται καθημερινά μέχρι τους διαθέσιμους 120, με πρόβλεψη να εγκαταστήσουμε έως και 160 οικίσκους αν παραστεί αυξημένη στεγαστική ανάγκη. Ακόμη έχουν διανεμηθεί στους Δήμους 41 τροχόσπιτα για την προσωρινή οικογενειών και αύριο έρχονται ακόμη 17 τροχόσπιτα από το Υπουργείο Υποδομών».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση