Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Εγκαταστάθηκαν οικογένειες σε οικίσκους στο Βλαχογιάννι
Εγκαταστάθηκαν οικογένειες σε οικίσκους στο Βλαχογιάννι

Εγκαταστάθηκαν οικογένειες σε οικίσκους στο Βλαχογιάννι

Aύριο στο Μεσοχώρι κι τις επόμενες ημέρες στο Δμάσι

 

Eγκαταστάθηκαν οικογένειες σε οικίσκους στο Βλαχογιάννι, αύριο εγκαθίστανται οικογένειες σε οικίσκους στο Μεσοχώρι και τις επόμενες ημέρες στο . Οικογένειες έχουν εγκατασταθεί σε 41 τροχόσπιτα. Αύριο Σάββατο, έρχονται στη Θεσσαλία ακόμη 12 από προσφορές και επιπλέον 17 τροχόσπιτα από το Υπουργείο Υποδομών.

Συγκεκριμένα:
Προχωρά με ρυθμό ο σχεδιασμός για την τοποθέτηση οικίσκων και την εγκατάσταση οικογενειών στους σεισμόπληκτους Δήμους της Θεσσαλίας. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε άμεση συνεργασία με την Θεσσαλίας έχει παραδώσει στους πληγέντες Δήμους 41 οικίσκους, που κατανέμονται ως εξής:
Δήμος Τυρνάβου: Δαμάσι 16
Δήμος Ελασσόνας: Μεσοχώρι 7, Βλαχογιάννι 4, Αμούρι 2 οικίσκοι
Δήμος Φαρκαδόνας: Ζάρκο 10, Πηνειάδα 2 οικίσκοι
Επίσης, η Θεσσαλίας παρέδωσε την Τρίτη 9/3/2021 ένα οικίσκο στο Βλαχογιάννι και αύριο Σάββατο έρχονται ακόμη 12 από δωρεές, για να εγκατασταθούν σε Δαμάσι, Αμούρι, Γριζάνο και Παλαμά.
Επιπλέον, έχουν παραδοθεί στους Δήμους από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας 41 τροχόσπιτα, που κατανέμονται ως εξής:
-20 στο Δήμο Τυρνάβου (Δαμάσι)
– 9 στο Δήμο Ελασσόνας
– 9 στο Δήμο Φαρκαδόνας (Ζάρκο)
– 3 στο Δήμο Λαρισαίων ( 1 στη Ραχούλα και 2 στο Κουτσόχερο)
Αύριο, έρχονται ακόμη 17 τροχόσπιτα από το Υπουργείο Υποδομών.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Μέλημά μας είναι η γρήγορη εγκατάσταση των ανθρώπων που δεν μπορούν να κατοικήσουν στα τους, σε οικίσκους και τροχόσπιτα. Προτεραιότητα έχουν οι μόνιμοι , οι , οι οικογένειες με μικρά παιδιά, σύμφωνα με την ιεράρχηση των Δήμων. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τους Δήμους προχωράμε με ολοκληρωμένο σχέδιο. Υπάρχει συνεχής ροή άφιξης και εγκατάστασης. Ήδη τοποθετήθηκαν 41 οικίσκοι, η διαδικασία συνεχίζεται καθημερινά μέχρι τους διαθέσιμους 120, με πρόβλεψη να εγκαταστήσουμε έως και 160 οικίσκους αν παραστεί αυξημένη στεγαστική ανάγκη. Ακόμη έχουν διανεμηθεί στους Δήμους 41 τροχόσπιτα για την προσωρινή στέγαση οικογενειών και αύριο έρχονται ακόμη 17 τροχόσπιτα από το Υπουργείο Υποδομών».

"Αλιεύοντας" την είδηση