Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΛΑΡΙΣΑ / Εγκαίνια Εκκλησιαστικού Μουσείου στην Αγιά
Εγκαίνια Εκκλησιαστικού Μουσείου στην Αγιά

Εγκαίνια Εκκλησιαστικού Μουσείου στην Αγιά

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αγιάς λειτούργησε σήμερα και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο  Δημητριάδος Ιγνάτιος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τέλεσε τα εγκαίνια του Κειμηλιοφυλακίου του Ιερού Ναού, το οποίο στεγάζεται στο παρακείμενο Πν. Κέντρο της ενορίας.

Στα εγκαίνια παρέστησαν της επαρχίας Αγιάς, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Αγιάς κ. Γκουντάρας, ο δήμαρχος Ελασσόνος  Νικόλαος Ευαγγέλου και πλήθος κόσμου.

Στην ακολουθία του Αγιασμού των Εγκαινίων έψαλε η χορωδία του παραρτήματος της Σχολής Βυζ. Μουσικής της  υπό την δ/νση του καθηγητού  Γεωργίου Λεμονόπουλου.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την χαρά του για την του Μουσείου και συνεχάρη το πρωτεργάτη του έργου, τον αρχιερατικό επίτροπο Αγιάς, αρχιμ. Νεκτάριο Δρόσο, καθώς και τον Δήμαρχο της πόλης, για την πρόθυμη συνεργασία.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο χρέος όλων για την συντήρηση και διαφύλαξη των ιερών κειμηλίων, που θα προκαλέσει την επισκεψιμότητα, την ανάπτυξη των θρησκευτικών περιηγήσεων, κυρίως όμως, θα συμβάλει στην κληροδότησή τους στις επόμενες γενιές.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε, τέλος, την ευαρέσκειά του για την χορωδία του Παραρτήματος της Σχολής Βυζ. Μουσικής στην πόλη και το που επιτελεί, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ιεροψαλτική συνέχεια στην επαρχία Αγιάς.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

  • Με επευφημίες η πρεμιέρα της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη #Φόνισσα - https://t.co/YNtX1qoz6A -

  • Εξιχνιάστηκαν επτά #κλοπές από Ι.Χ. στον Βόλο #κλοπές #ναρκωτικά - https://t.co/kdSHOmRcMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση