Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / Δόθηκε σήμερα πλήρως στην κυκλοφορία η οδός Σανδράκη
Δόθηκε σήμερα πλήρως στην κυκλοφορία η οδός Σανδράκη

Δόθηκε σήμερα πλήρως στην κυκλοφορία η οδός Σανδράκη

Ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα για την πόλη της Λάρισας, η οδός Σανδράκη παραδόθηκε πλήρως στην κυκλοφορία σήμερα Σάββατο.

Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε μέσα από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 με προϋπολογισμό 14.076.000 ευρώ.

Η νέα οδός έχει μήκος 1,54 χλμ, με πλάτος οδοστρώματος 7,50μ ( 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση ), νησίδα πλάτους 4μ σε όλο το μήκος της οδού, ενώ τα πεζοδρόμια εκατέρωθεν έχουν πλάτος 2,50μ. και συνδέεται με την ΕΟ Λάρισας – Κοζάνης και του ήδη κατασκευασμένου δακτυλίου με την κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου.

Ως έργο τοπικής σημασίας για την πόλη της Λάρισας θα συμβάλλει στα ακόλουθα:

  • Εξυπηρέτηση και αναβάθμιση των συνοικισμών στο βόρειο τμήμα της πόλης
  • Μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης των βασικών αρτηριών του αστικού ιστού από οχήματα που κινούνται από Θεσσαλονίκη προς Τρίκαλα και Κοζάνη.
  • Αποφυγή του κυκλοφοριακού φόρτου του κέντρου της πόλης και του χρόνου μετακίνησης οχημάτων από διαμπερείς κινήσεις.
  • Βελτίωση αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης

    Ως έργο περιφερειακής σημασίας με την ολοκλήρωση όλου του δακτυλίου από ΔΕΥΑΛ έως την έξοδο προς Θεσσαλονίκη μέσω της οδού Καράγιωργα, αναμένεται να βελτιώσει τη λειτουργικότητα της πόλης αναδεικνύοντας τον μητροπολιτικό χαρακτήρα της.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Παραδώσαμε σήμερα ένα έργο μείζονος σημασίας για την πόλη της Λάρισας, για την μετακίνηση των ανθρωπίνων κοινοτήτων, τη μεταφορά των εμπορευμάτων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Θεσσαλίας. Έργα σαν την οδό Σανδράκη, ανήκουν σε όλους τους πολίτες, που θα τα χρησιμοποιήσουν και προσφέρουν μια ανάσα στο κυκλοφοριακό της πόλης.

Παράλληλα, αλλάζουν προς το καλύτερο και αναβαθμίζουν αισθητικά τις περιοχές αυτές καθώς δημιουργούνται χώροι περιπάτου και διαβάσεις πεζών και ποδηλάτων, ενώ ένα έργο με προϋπολογισμό 14 εκ. ευρώ περίπου, προσέφερε χρήματα στην τοπική οικονομία αλλά και θέσεις εργασίας σε ανθρώπους που τόσο το έχουν ανάγκη».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση