Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Δίκτυο αποχέτευσης αποκτά το Στόμιο
Δίκτυο αποχέτευσης αποκτά το Στόμιο

Δίκτυο αποχέτευσης αποκτά το Στόμιο

Το έργο «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Τ.Κ. Στομίου», με Συνολικής Δημόσιας Δαπάνης περίπου 1,7 εκ. €, εκ των οποίων επιλέξιμη για συγχρηματοδότηση από το ΠΕΠ είναι 1,2 εκ. €, πρόκειται να τεθεί προς υλοποίηση.

Το έργο αφορά στην κατασκευή του δικτύου ς ακαθάρτων μήκους 6 km στον παραθαλάσσιο οικισμό Στομίου του Δήμου ς. Tα του οικισμού θα καταλήγουν στην υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξς Λυμάτων του Στομίου.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα εξασφαλισθεί η αποτελεσματική ακαθάρτων του παραθαλάσσιου οικισμού του Στομίου η οποία σήμερα είναι προβληματική καθώς τα λύματα καταλήγουν σε βόθρους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι απορροφητικοί και στραγγίζουν τα λύματα στο υπέδαφος, με θετική επίπτωση στην προστασία της δημόσιας υγείας (ύδατα κολύμβησης) και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης της περιοχής.

Υδατικό που αναμένεται να επηρεασθεί από την υλοποίηση του έργου είναι ο Πηνειός Ποταμός που, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών της Θεσσαλίας εμφανίζεται με οικολογική κατάσταση ελλιπή και χημική κατάσταση κατώτερη της καλής. Δικαιούχος του έργου είναι η , ενώ Κύριος του έργου και Φορέας Λειτουργίας του είναι η ΔΕΥΑ ς.

Το έργο μετά τη θετική αξιολόγησή του, εντάσσεται με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας στον Άξονα 3 «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μια φιλική στο περιβάλλον» του ΠΕΠ Θεσσαλίας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Συμβάλλει στην επίτευξη του «ειδικού στόχου» του ΠΕΠ «Βελτίωση της κατάστασης του υδατικού αποθέματος της Περιφέρειας» μέσω της διαχείρισης λυμάτων κατ' εξαίρεση και κατά προτεραιότητα στις ζώνες πόσιμου ύδατος καθώς και σε ευαίσθητες οικολογικά περιοχές, παραθαλάσσιες / παραποτάμιες ή / και τουριστικές ζώνες.

Σημειώνεται ότι η σχετική Πρόσκληση παραμένει «ανοικτή», με τον 2ο κύκλο υποβολής προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς να λήγει στις 24/08/2016, οπότε και θα ξεκινήσει η αξιολόγησή τους και κατάταξη βάσει των κριτηρίων όπως προβλέπεται, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση