Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / Δίκτυο αποχέτευσης αποκτά το Στόμιο
Δίκτυο αποχέτευσης αποκτά το Στόμιο

Δίκτυο αποχέτευσης αποκτά το Στόμιο

Το «Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης Τ.Κ. Στομίου», με Συνολικής Δημόσιας Δαπάνης περίπου 1,7 εκ. €, εκ των οποίων επιλέξιμη για συγχρηματοδότηση από το ΠΕΠ είναι 1,2 εκ. €, πρόκειται να τεθεί προς υλοποίηση.

Το αφορά στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων μήκους 6 km στον παραθαλάσσιο οικισμό Στομίου του Δήμου Αγιάς. Tα λύματα του οικισμού θα καταλήγουν στην υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του Στομίου.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα εξασφαλισθεί η αποτελεσματική του παραθαλάσσιου οικισμού του Στομίου η οποία σήμερα είναι προβληματική καθώς τα λύματα καταλήγουν σε βόθρους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι απορροφητικοί και στραγγίζουν τα λύματα στο υπέδαφος, με θετική επίπτωση στην προστασία της δημόσιας υγείας (ύδατα κολύμβησης) και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης της περιοχής.

Υδατικό Σύστημα που αναμένεται να επηρεασθεί θετικά από την υλοποίηση του έργου είναι ο Πηνειός Ποταμός που, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών της Θεσσαλίας εμφανίζεται με οικολογική κατάσταση ελλιπή και χημική κατάσταση κατώτερη της καλής. Δικαιούχος του έργου είναι η Θεσσαλίας, ενώ Κύριος του έργου και Φορέας Λειτουργίας του είναι η ΔΕΥΑ Αγιάς.

Το έργο μετά τη θετική αξιολόγησή του, εντάσσεται με του περιφερειάρχη Θεσσαλίας στον Άξονα 3 «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μια φιλική στο » του ΠΕΠ Θεσσαλίας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Συμβάλλει στην επίτευξη του «ειδικού στόχου» του ΠΕΠ «Βελτίωση της κατάστασης του υδατικού αποθέματος της Περιφέρειας» μέσω της διαχείρισης λυμάτων κατ’ εξαίρεση και κατά προτεραιότητα στις ζώνες πόσιμου ύδατος καθώς και σε ευαίσθητες οικολογικά περιοχές, παραθαλάσσιες / παραποτάμιες ή / και τουριστικές ζώνες.

Σημειώνεται ότι η σχετική Πρόσκληση παραμένει «ανοικτή», με τον 2ο κύκλο υποβολής προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς να λήγει στις 24/08/2016, οπότε και θα ξεκινήσει η αξιολόγησή τους και κατάταξη βάσει των κριτηρίων όπως προβλέπεται, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση