Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Δίκαιες,γρήγορες αποζημιώσεις, ζήτησε ο Κ. Αγοραστός από τους υπουργούς Β. Αποστόλου και Αλ. Χαρίτση
Δίκαιες,γρήγορες αποζημιώσεις, ζήτησε ο Κ. Αγοραστός από τους υπουργούς Β. Αποστόλου και  Αλ. Χαρίτση

Δίκαιες,γρήγορες αποζημιώσεις, ζήτησε ο Κ. Αγοραστός από τους υπουργούς Β. Αποστόλου και Αλ. Χαρίτση

Επαφές περιφερειάρχη Θεσσαλίας με αρμόδιους υπουργούς για να ανακουφιστούν οι πληγέντες και να προχωρήσουν τα αποκατάστασης

Με βασικό στόχο να δοθούν γρήγορες και έγκαιρες αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις και στη Θεσσαλία ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας είχε σήμερα επαφές με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξανδρο Χαρίτση.

Στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η καταγραφή των ζημιών και να συντμηθεί ο χρόνος για την καταβολή των αποζημιώσεων, δεδομένου, όπως χαρακτηριστικά είπε, ότι «από το εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων εξαρτάται συνολικά η τοπική στη Θεσσαλία».

Παράλληλα, ζήτησε από τον κ. Αποστόλου να προχωρήσει τις διαδικασίες για να προκηρυχθούν τα πρώτα μέτρα του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20 και κατ' αυτόν τον τρόπο να παροχετευτεί «ζεστό» χρήμα στην ελληνική περιφέρεια.

Στον κ. Χαρίτση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επέδωσε τον πλήρη φάκελο για τις ζημιές στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ενώ τον ενημέρωσε ότι σύντομα θα καταθέσει και τον αντίστοιχο με τις ζημιές στην Περιφερειακή Ενότητα ς, φάκελος ο οποίος είναι στη φάση της συγκέντρωσης των απαραίτητων στοιχείων.

Για την ΠΕ Τρικάλων ο Κ. ανέφερε ότι με βάση μετριοπαθείς υπολογισμούς απαιτούνται τουλάχιστον 8 εκατομμύρια 600 χιλιάδες ευρώ για την επείγουσα αποκατάσταση του οδικού δικτύου και τη δρομολόγηση βασικών αντιπλημμυρικών έργων.

Ταυτόχρονα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζήτησε από τον υφυπουργό Οικονομίας:

-να επιταχυνθεί ο ρυθμός πληρωμών τόσο στα του ΕΣΠΑ 2007-13 που ολοκληρώνονται όσο και σ' αυτά του ΕΣΠΑ 2014-20 που έχουν ξεκινήσει

-και να εκταμιευθούν τα στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί σε παλαιότερους αναπτυξιακούς νόμους κι έχουν υλοποιήσει επενδυτικά σχέδια.

Ο κ.Χαρίτσης ανακοίνωσε στον κ. Αγοραστό ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η εκταμίευση δόσης 2 εκατομμυρίων ευρώ στις επιχειρήσεις στη Θεσσαλία που είναι ενταγμένες στους παλιούς αναπτυξιακούς νόμους. Επισημαίνεται ότι βάσει του νέου αναπτυξιακού νόμου, η καταβολή των επιδοτήσεων γίνεται πλέον σε δόσεις.

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας ποσό ύψους 140.000 ευρώ στο Δήμο Σοφάδων για από τις έντονες βροχοπτώσεις στις 21-22-23 Μαΐου 2016.

Για τις συγκεκριμένες ζημιές η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε τάχιστα όλες τις απαραίτητες ενέργειες (καταγραφή ζημιών, Τεχνικά Δελτία) ώστε να κατατεθεί ο φάκελος στο Υπουργείο Οικονομικών για να εξασφαλισθεί η .

"Αλιεύοντας" την είδηση