Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα
Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα

Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συν με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο Λάρισας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δ. Λαρισαίων και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στις 11:00 στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν τα μουσικά σύνολα της 1ης Στρατιάς, του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, παιδικές χορωδίες Δημοτικών Σχολείων με χριστουγεννιάτικες μουσικές απ' όλο τον κόσμο, ενώ θα ακολουθήσει μεγάλο παιδικό πάρτυ με τη συμμετοχή των συντελεστών θεάτρου δρόμου (με ζογκλέρ, μάγους, ξωτικά και ξυλοπόδαρους). Στο τέλος της γιορτής, θα μοιραστούν δώρα σε όλα τα παιδιά, μέσα από ομαδικό παιχνίδι και χριστουγεννιάτικα δρώμενα.

Σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι διοργανωτές τόνισαν τα εξής:

Κώστας : «Για άλλη μια χρονιά διατηρούμε το έθιμο να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίζουμε το μέλλον. Η του ενός στο μαζί. Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος, Στρατιά, Σύγχρονο Ωδείο, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αυτή την Κυριακή διοργανώνουμε μια γιορτή για τους μικρούς μας φίλους, που αποτελούν το οξυγόνο της ζωής. Στην χώρο θα υπάρχουν διαδραστικά δρώμενα, μουσική και θα μοιραστούν δώρα στα παιδιά που θα παρακολουθήσουν την γιορτινή εκδήλωση».

Δημήτρης Αδάμ – πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την συνεχή συν που έχουμε σε κάθε δράση που βοηθά την τοπική αγορά. Και φέτος διοργανώνουμε αυτή την χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία Ταχυδρομείου με δώρα από την τοπική αγορά για τα μικρά παιδιά και είναι σημαντικό να τους δώσουμε χαρά αυτές τις μέρες των γιορτών. Είναι σημαντικό επίσης όλοι οι Λαρισαίοι να στηρίζουμε την αγορά της Λάρισας και τους συντοπίτες μας».

Γεώργιος Τσιαπλές – πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας: «Πέντε χρόνια τώρα η γιορτή που έγινε θεσμός και την περιμένουν οι μικροί μας φίλοι. Με την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας και του κ. Αγοραστού, με περισσότερες συμμετοχές φέτος, περισσότερη μουσική, περισσότερα δώρα για τα παιδιά. Καλούμε όλους τους Λαρισαίους και όχι μόνο, να έρθουν να χαρούν αυτή τη γιορτή».

Νίκος Ευθυμιάδης – υπεύθυνος μουσικών συνόλων Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας: «Η ορχήστρα του Συγχρόνου Ωδείου πλαισιωμένη από πέντε χορωδίες Δημοτικών Σχολείων της πόλης θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα, σε μια πανδαισία μουσικής αφού περισσότεροι 200 συντελεστές θα βρίσκονται στη φυσική
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου η

Στις 11:00 στην Πλατεία Ταχυδρομείου

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Επιμελητήριο Λάρισας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δ. Λαρισαίων και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στις 11:00 στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν τα μουσικά σύνολα της 1ης Στρατιάς, του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, παιδικές χορωδίες Δημοτικών Σχολείων με χριστουγεννιάτικες μουσικές απ' όλο τον κόσμο, ενώ θα ακολουθήσει μεγάλο παιδικό πάρτυ με τη συμμετοχή των συντελεστών θεάτρου δρόμου (με ζογκλέρ, μάγους, ξωτικά και ξυλοπόδαρους). Στο τέλος της γιορτής, θα μοιραστούν δώρα σε όλα τα παιδιά, μέσα από ομαδικό παιχνίδι και χριστουγεννιάτικα δρώμενα.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ακόμα ο αεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής, η εκπρόσωπος της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Κων/να Χατζημίχου, ο διοικητής της ορχήστρας μουσικής της 1ης Στρατιάς Ταγ/χης Κων/νος Χλέπατας, ο μαέστρος της Παιδική ορχήστρα δημοτικής κοινότητας ας Δήμου Γιώργος Κουλιώπουλος και η σκηνοθέτης Κατερίνα Ζαχοπούλου από τους Art Gate.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

11:00 Μπάντα 1ης Στρατιάς
11:20 Παιδική ορχήστρα δημοτικής κοινότητας ας Δήμου
White Cristmas I.Berlin, Winter wonderland R.Smith – F.Bernard
Have yourself a merry little cristmas H.Martin – R.Blane, Santa claus is coming to town J.Fred
Διεύθυνση Ορχήστρας: Ζαπίτη Ευαγγελία
11:40 Καλλιτεχνικό σωματείο Art Gate & Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας
Χορωδιακό απόσπασμα από το musical “Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία”
12:00 Ορχήστρα Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας – Παιδική κλασική ορχήστρα «Solartino»
The First Noel – Παραδ/κό Αγγλικό Christmas at the Rocks and the pops arr. Rolph Ford
Christmas Mendlay, White Christmas – Ir. Berlin, Silent Night- F.Gruber, Schendryk – Oυκρανικά Κάλαντα
Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Ευθυμιάδης
12:20 Παιδική χορωδία Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας και οι παιδικές χορωδίες των:
18ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, 44ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, 21ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας
Των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου, Των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Δράκου
Deck the hall – Old Welsh, We wish you a merry Christmas – Παραδ/κό Αγγλικό,
Joy to the world – 16ου αι. G.F. Handel, Τρίγωνα Κάλαντα – J.Pierpont, Αθηναϊκά Κάλαντα – Eλληνικά Παραδ/κά
Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Ευθυμιάδης
13:00 Μικροί ήρωες της Δήμητρας Μπαράτση
Δημιουργική απασχόληση, εκπλήξεις και καλλιτεχνικά δρώμενα για τα παιδιά με ξυλοπόδαρους κλόουν και ξωτικά.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα μοιραστούν δώρα σε όλα τα παιδιά που θα παρευρίσκονται.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση