Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αριστοτέλης Μπασδάνης: Η κυβέρνηση έχει καταδικάσει τη Μαγνησία σε απαξίωση
Αριστοτέλης Μπασδάνης: Η κυβέρνηση  έχει καταδικάσει τη Μαγνησία σε απαξίωση

Αριστοτέλης Μπασδάνης: Η κυβέρνηση έχει καταδικάσει τη Μαγνησία σε απαξίωση

Στη γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ στη Λάρισα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Τις της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, παρακολούθησε στις 27 και 28 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης. Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα και είχε μία εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων επιμελητηρίων από όλη την χώρα.

Στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ απηύθυναν χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, , ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, ο βουλευτής Λάρισας από το Κώστας Μπαργιώτας, ενώ παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, .

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως αναμένεται για την ελληνική οικονομία μία σημαντική ύφεση τόσο για το 2015 όσο και για το 2016, ενώ χαρακτήρισε θετικό στοιχείο ότι για πρώτη φορά από το 2010 η Ελλάδα πορεύεται χωρίς την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να υπάρξει διάσωση χωρίς την στήριξη των εταίρων από την .

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι η σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, που θα εστιάζει στην παραγωγή και στην εξωστρέφεια και θα έχει κινητήριο δύναμη έναν ισχυρό ιδιωτικό τομέα.

Συμπερασματικά στις τοποθετήσεις τους οι 59 πρόεδροι των Επιμελητηρίων της χώρας διατύπωσαν συγκεκριμένες θέσεις και οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
– Επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία και στο κράτος.
– Διαμόρφωση σαφούς εθνικού σχεδίου ανάπτυξης
– Απλό, σταθερό και ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα, με συντελεστή 15% στο σύνολο των φορολογητέων κερδών για τα νομικά πρόσωπα.
– Τολμηρό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
– Αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
– Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας παραγωγής.
– Στήριξη της εξαγωγικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.
– Επίσπευση της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Επίσης, επαναβεβαίωσαν την ομόφωνη απόφασή τους για τη διατήρηση 59 Επιμελητηρίων στην ελληνική επικράτεια.
Σημαντική, εξάλλου, ήταν η τοποθέτηση του γ.γ. Εμπορίου κ. Παπαδεράκη, ο οποίος ανακοίνωσε πως ξεκινά άμεσα η διαβούλευση για τη νέα επιμελητηριακή νομοθεσία, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Παίρνοντας το λόγο στη Γενική Συνέλευση ο κ. Μπασδάνης, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κυρίως για την απαξίωση στην οποία έχει καταδικάσει τη (λιμάνι, αεροδρόμιο, αποεπενδυτική πολιτική), αλλά και για το γεγονός ότι επαναδημιουργεί δυσκίνητα σχήματα σε συλλογικά όργανα, τα οποία δυσχεραίνουν την άσκηση ευέλικτης πολιτικής. Αναφορά, επίσης, έκανε και σε ζητήματα όπως το ενεργειακό κόστος, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να κατατεθούν συγκεκριμένες και να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο διεκδικήσεων.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου , το οποίο είπε πως οι πολιτικές και οι επιλογές της Περιφέρειας και της κυβέρνησης έχουν απαξιώσει, παρά τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες ανάπτυξης που διαθέτει.

Ο κ. Μπασδάνης, είπε, επιπλέον, πως η κυβέρνηση με την πολιτική που ακολουθεί δυσκολεύει την κατάσταση, δημιουργώντας θέσεις σε διοικητικά συμβούλια που τα καθιστούν «δυσκίνητα».

Το , η αποβιομηχάνιση και η συνολική λειτουργία της οικονομίας, ήταν, επίσης, ζητήματα που έθιξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η χώρα θα αναγκαστεί να περάσει σε εσωτερικό δανεισμό. «Υπάρχει κανείς που πιστεύει πως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο; Γιατί μιλάμε για προοπτικές και επενδύσεις;» διερωτήθηκε και συμπλήρωσε καταλήγοντας: «Θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για να είμαστε αξιόπιστοι και να δώσουμε το στίγμα μας. Εάν δεν πάρουμε τώρα την τύχη στα χέρια μας, εγώ προσωπικά δεν περιμένω τίποτε και από κανέναν».

keee1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση