Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Αρδευτικά έργα προϋπολογισμού 615.000 ευρώ στο Στόμιο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Αρδευτικά έργα προϋπολογισμού 615.000 ευρώ στο Στόμιο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αρδευτικά έργα προϋπολογισμού 615.000 ευρώ στο Στόμιο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου ς για το έργο «Κατασκευή και λειτουργία αντλιοστασίου και δικτύου αγωγών μεταφοράς νερού για αρδευτική χρήση στη θέση Κούτσουρο – Κομμένο στην Τ.Κ. Στομίου του Δ. ς», συνολικού προϋπολογισμού 615.000 ευρώ, το οποίο αναμένεται το επόμενο διάστημα να μπει σε φάση υλοποίησης.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο  Κ. : «Σε συν με τον Δήμο Αγιάς προγραμματίζουμε και υλοποιούμε χρήσιμα, ουσίας για τους πολίτες της Θεσσαλίας. Αποτελεί έργο που συμβάλλει στην παραγωγική διαδικασία καθώς είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής και προσπαθούμε να αυξήσουμε την παραγωγή και τον εθνικό πλούτο.

Καθημερινά εργαζόμαστε με σχεδιασμό και προσανατολισμό δίνοντας λύσεις σε προτα που άπτονται της καθημερινότητας των ανθρώπων της υπαίθρου.»

Αντικείμενο Έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή αντλιοστασίου ς παραπλεύρως της παλαιάς κοίτης του Πηνειού Ποταμού για την άντληση επιφανειακών νερών και δίκτυο αγωγών μεταφοράς νερού συνολικού μήκους 2.450 μ, για την ορθή 1.000 στρεμμάτων καλλιεργούμενης έκτασης.

Στόχος της παρέμβασης είναι η αντικατάσταση της ανεξέλεγκτης ιδιωτικής άρδευσης με απολήψεις από επιφανειακά σώματα με ντιζελομηχανές από συλλογικό ολοκληρωμένο έργο, η διαχείριση των οποίων θα βασίζεται στον προγραμματισμό των αρδεύσεων και στη μέτρηση του εφαρμοζόμενου νερού, σε συνδυασμό δε με την κατασκευή σύγχρονων αρδευτικών δικτύων επιτυγχάνεται συνολική μείωση της κατανάλωσης του νερού και συνεπώς της αποδοτικότητας της χρήσης του νερού στη γεωργία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση