Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Άρδευση 20.000 στρεμμάτων από πέντε πρόχειρα φράγματα
Άρδευση 20.000 στρεμμάτων από πέντε πρόχειρα φράγματα

Άρδευση 20.000 στρεμμάτων από πέντε πρόχειρα φράγματα

Που κτσκευάζει η στην περιοχή των Φαρσάλων

«Ξεδιψούν» πάνω από 20.000 στρέμματα δυναμικών καλλιεργειών στην περιοχή των Φαρσάλων, καθώς ο Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του υ που αφορά στην κατασκευή πέντε πρόχειρων φραγμάτων κατά μήκος του ποταμού Ενιπέα, συνολικού προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.

Η άρδευση των παραπάνω εκτάσεων γίνεται από τα του ποταμού Εννιπέα μέσω παραποτάμων του με αντλητικά συγκροτήματα των αγροτών και χρησιμοποίηση του υπάρχοντος στραγγιστικού δικτύου της περιοχής.

Το προβλέπει την κατασκευή πέντε μικρών πρόχειρων φραγμάτων στον Εννιπέα, την έμφραξη παραποτάμων του σε ύψος 3 μέτρων περίπου της περιοχής Καστρίου, Σταυρού και Σοφάδων (Φαρσαλίτης).

Με την κατασκευή των παραπάνω φραγμάτων θα υπάρξει δυνατότητα αποταμίευσης ποσότητας νερού, η οποία θα χρησιμοποιηθεί κατά την περίοδο αιχμής των αρδεύσεων και σε περιπτώσεις λειψυδρίας.

Σε δηλώσεις του ο τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σ' αυτή την κρίσιμη και δύσκολη περίοδο για τη χώρα, η καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έμπρακτη και άμεση στήριξη του πρωτογενούς τομέα σε μία περιοχή που, όπως όλοι γνωρίζουν, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αγροτική οικονομία. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, αξιοποιώντας τα επιφανειακά , αυξάνουμε σημαντικά τη δυνατότητα ύπαρξης δυναμικών, αρδεύσιμων καλλιεργειών, με πολλαπλά οφέλη στην παραγωγή αλλά και στην τοπική οικονομία».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση