Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Αποκατάσταση ζημιών και αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα της Ελασσόνας
Αποκατάσταση ζημιών και αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα της Ελασσόνας

Αποκατάσταση ζημιών και αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα της Ελασσόνας

Πρόκειται να υλοποιήσει η Θεσσαλίας με έργο 400.000 €

Σε αποκατάσταση ζημιών και σε αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα της Ελασσόνας προχωρά η Θεσσαλίας καθώς ο Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών και αντιπλημμυρικά έργα από θεομηνία σε ρέματα του Δήμου Ελασσόνας (Καβρόλακας – Ξεριάς – Πόντικας)», προϋπολογισμού 400.000,00 € με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο : «Σε μια δύσκολη συγκυρία το να εντάσεις και να δημοπρατείς έργα, που αντιμετωπίζουν προτα, στηρίζουν θέσεις εργασίας και διαχέουν χρήματα στην τοπική οικονομία, είναι μεγάλη υπόθεση. Πρόκειται για έργα ς καταπτώσεων, καθαρισμού ποταμών και χειμάρρων, για αντιπλημμυρικά και άλλα τεχνικά. Με έργα όπως αυτό αποκαθιστούμε τις ζημιές που δημιουργήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και δίνουμε λύση σε υπαρκτά προτα».

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται, όλο και πιο συχνά, πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα στους υφιστάμενους χείμαρρους να δημιουργούνται διαβρώσεις στα πρανή με τους οποίους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των περιουσιών τους.

Οι εργασίες που προβλέπεται να κατασκευαστούν με την παρούσα τεχνική περιγραφή αφορούν την αποκατάσταση και τον καθαρισμό των ρεμάτων (Καβρόλακας – Ξεριάς – Πόντικας) που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Ελασσόνας (Δημοτικό Τσαριτσάνης ), σε συνολικό μήκος περίπου 25 χιλιομέτρων, με φερτών υλικών, κατασκευή τεχνικών, πτερυγότοιχων, κοιτοστρώσεων αντιστηριξεων από σκυρόδεμα , κατασκευή συρματοκιβωτίων, μικρών οδικών τμημάτων με ταυτόχρονη αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων, καθαρισμός των τάφρων αποστράγγισης της οδού εκατέρωθεν του σημείου επισκευής και τα οποία με την τελευταία θεομηνία της 7ης -11ης Σεπτεμβρίου έχουν καταστραφεί .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση