Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Νίκος Κατσανούλης
Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Νίκος Κατσανούλης

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Νίκος Κατσανούλης

Απεβίωσε χθες Τετάρτη 29 Αυγούστου ο βετεράνος δημοσιογράφος Νίκος Κατσανούλης, σε ηλικία 82 ετών. Διέμενε στη Λάρισα και αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και τις δυο του .

Από τους κορυφαίους ρεπόρτερ, ειλικρινής και καλοσυνάτος χαρακτήρας, πάντα προστατευτικός με τους νέους συνάδελφους, ο Νίκος Κατσανούλης, αφήνει το δικό του στίγμα στην τοπική δημοσιογραφία.

Σύμφωνα με τα όσα είχε γράψει ο ίδιος, στο λεύκωμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και ς, «από τα μαθητικά του χρόνια ήταν ερωτευμένος με τη δημοσιογραφία. Μαθητής ακόμα του υμνασίου Τρικάλων, όπου είχε γεννηθεί και διέμενε, ασχολούνταν ερασιτεχνικά και έγραφε αθλητικά ρεπορτάζ για το υμναστικό Σύλλογο της πόλης, τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία, καθώς και πολιτιστικά συνεργασθείς με την «Ελευθέρα Γνώμη» και «Τρικαλινά Νέα», όπου εργάζονταν οι Ευθ. Λώλης, Δημ. Σαμπανίκος και ο αείμνηστος Αλέκος Κορδαλής.

Άρχισε επαγγελματικά τη δημοσιογραφική σταδιοδρομία το 1962, όταν προσελήφθη στην «Αναγέννηση» Τρικάλων, στην οποία εργάζονταν ο Θεολόγης Τριανταφύλλου, που του συαστάθηκε στα πρώτα του βήματα, ο Κώστας Παπαδογιώργος, ο Στέλιος Πούσιος. Το 1965 έκανε το «μεγάλο άλμα» και μετα­κόμισε στη Λάρισα, αφού η «Αναγέννηση» ανέστειλε την έκδοσή της. Έμεινε άνεργος για αρκετό διάστημα.

Από 1ης Σεπτεμβρίου 1965 ήταν επίσημα συντάκτης στον «Ημερήσιο Κήρυκα», όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, οπότε συνταξιοδοτήθηκε το 1996. Δηλαδή 33 χρόνια, γεμάτα χαρές, λύπες και δημοσιογραφικές επιτυχίες. Μια καριέρα που πέρασε από «πέτρινα χρόνια» και άλλες καταστάσεις. Άντεξε στο πέρασμα του χρόνου.

Στην πορεία αυτή του συαστάθηκε η σύζυγός του Μαρίνα, με την οποία είχε παντρευτεί το 1967. Πέρασε από όλα τα είδη του ρεπορτάζ με σημαντική επιτυχία. Στη Λάρισα ξεκίνησε ως συντάκτης νύχτας και την ημέρα έκανε ρεπορτάζ. Ο Νικ. Κατσανούλης διετέλεσε συντάκτης του αστυνομικού, εργατικού, αγροτικού, αθλητικού, νομαρχιακού, δημοτικού ρεπορτάζ, υπεύθυνος πολιτιστικής σελί­δας καθώς και Σύμβουλος Έκδοσης του «Ημερησίου Κήρυκα». Για αρκετά χρόνια είχε τη στήλη των σχολίων με τίτλο «Λαρισινά και άλλα» με το ψευδώνυμο «Πελασγός».

 Η κηδεία του  Κατσανούλη θα τελεστεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου (Νέο ) Λάρισας.

Ψηφίσματα

Με αφορμή το θάνατο του μέλους μας, Νικολάου Κατσανούλη, τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας και του Επικουρικού Ταμείου Αρωγής Συντακτών της, συνεδρίασαν εκτάκτως και αποφάσισαν τα εξής:

  1. Να παραστούν σύσσωμα στη νεκρώσιμη ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018, στις 6.00 το απόγευμα Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου (Νέο ) Λάρισας και να καταθέσουν στεφάνια.

  2. Να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

  3. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση