Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΛΑΡΙΣΑ » Ανισόπεδος αμφίπλευρος κόμβος κατασκευάζεται στον Πυργετό
Ανισόπεδος αμφίπλευρος κόμβος κατασκευάζεται στον Πυργετό

Ανισόπεδος αμφίπλευρος κόμβος κατασκευάζεται στον Πυργετό

Δημοσιεύτηκε σήμερα στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 83 Α.Α.Π./2016), η κατασκευή ολοκληρωμένου ανισόπεδου κόμβου στην ΠΑΘΕ στο ύψος του Πυργετού.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη μελέτη που προέβλεπε την κατασκευή ημικόμβου, ο επικείμενος κόμβος θα είναι αμφίπλευρος και θα επιτρέπει όχι μόνο την είσοδο – έξοδο των οχημάτων από και προς την Αθήνα αλλά και την είσοδο – έξοδο από και προς τη και το βορρά της χώρας μας γενικότερα. Θα διευκολύνει επιπλέον και την πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών του προς τις βορειοανατολικές περιοχές του Νομού Λάρισας, προς τα παράλια των Δήμων Τεμπών και Αγιάς.

Ο ολοκληρωμένος κόμβος δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και προς τα ορεινά θέρετρα του Δήμου Τεμπών, τις περιοχές της Ραψάνης, της Κρανιάς, της Αιγάνης, της ιστορικής κοινότητας των Αμπελακίων και της Κοιλάδας των Τεμπών. Εν κατακλείδι, η ύπαρξη του κόμβου θα επιτρέψει την ομαλή γρήγορη και ασφαλή διέλευση των οχημάτων καθώς και των αγροτικών προϊόντων που παράγονται εντός και εκτός των γεωγραφικών ορίων των Δήμων Τεμπών και Αγιάς, ενώ θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και αξιοποίηση της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών προς το αρμόδιο Υπουργείο, η κατασκευή ολοκληρωμένου αμφίπλευρου κόμβου στο ύψος του Πυργετού γίνεται πραγματικότητα. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που η ηγεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ στάθηκε με σεβασμό και ενδιαφέρον στο αίτημα των τοπικών κοινωνιών για πρόσβαση στον νέο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Πλέον οι πολίτες και οι παραθεριστές της ευρύτερης περιοχής θα μπορούν αν μετακινηθούν με ασφάλεια και άνεση ενώ με την ίδια ευκολία θα γίνεται οι πρόσβαση στις παρακείμενες αγροτικές περιοχές και η διακίνηση των εμπορευμάτων».

Ο δήμαρχος Τεμπών Κωνσταντίνος Κολλάτος δήλωσε: «Θέλουμε να εκφράσουμε τη χαρά μας και τη βαθιά ικανοποίησή μας από την απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων για κατασκευή ολοκληρωμένου αμφίπλευρου κόμβου της ΠΑΘΕ στο ύψος του Πυργετού. Οι συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου μας και της Περιφέρειας απέδωσαν καρπούς και πλέον οι δημότες μας και οι επισκέπτες θα μπορούν με ασφάλεια και ταχύτητα να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που ο ολοκληρωμένος αμφίπλευρος πλέον κόμβος θα προσφέρει. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους διαχρονικά στήριξαν τις προσπάθειες του Δήμου μας συμβάλλοντας έτσι στην αναπτυξιακή του πορεία».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προς ολοκλήρωση οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Αμποβό (Αφύσσου) προς παραλία Ραζή στον Προφήτη Ηλία… - https://t.co/EtOegWm861 -

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

"Αλιεύοντας" την είδηση