Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Κώστας Αγοραστός: «Θα ελεγχθούν και θα βρεθούν προ των ευθυνών τους όσοι ολιγωρήσουν και δε συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια για την ομαλή ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ»

Κώστας Αγοραστός: «Θα ελεγχθούν και θα βρεθούν προ των ευθυνών τους όσοι ολιγωρήσουν και δε συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια για την ομαλή ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ»

Σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες πως σε περίπτωση που το δεν ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους με τη μέγιστη δυνατή ολοκλήρωση έργων και απορρόφηση χρημάτων, θα κληθούν να απολογηθούν και θα βρεθούν προ των ευθυνών τους όσοι ολιγώρησαν, απέστειλε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Θεσσαλίας .

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο για το υφυπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, ο κ. Αγοραστός επανέλαβε την ανάγκη εγρήγορσης και επιτάχυνσης των διαδικασιών, ενώ με αφορμή τις στις διοικήσεις των νοσοκομείων σ’ αυτή την κομβική περίοδο, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει χρόνος για ολιγωρία από εκείνους που τους αντικαθιστούν καθώς χαμένοι σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν θα είναι οι πολίτες και η δημόσια περίθαλψη.

Αναλυτικά η δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας: «Με τον κ. Χαρίτση συναντηθήκαμε και συζητήσαμε την πορεία για το κλείσιμο του ΕΣΠΑ. Αυτή τη στιγμή όλοι οι υλοποίησης, όλοι οι πληρωμών, ελέγχου και διαχείρισης προγραμμάτων έργων πρέπει να αλλάξουν ταχύτητα και να τρέξουν πολύ γρήγορα. Θεωρούμε ότι οι στόχοι που βάλαμε είναι εφικτοί. Πρέπει ως το τέλος του χρόνου να πληρωθούν όλα τα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, ούτως ώστε να μπορέσουμε να απορροφήσουμε το ανώτατο δυνατό των χρημάτων από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020. Ταυτόχρονα να μην υπάρχουν στρεβλώσεις στα και στην πραγματική , στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Πρόκειται να ελεγχθούν όλοι όσοι ολιγώρησαν. Πρόκειται να ελεγχθούν και να ζητηθούν εξηγήσεις από εκείνους οι οποίοι στην κρίσιμη αυτή στιγμή δεν συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστωρα Αντωνίου για να μπορέσουν να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα έργα υγείας, σημαντικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Τα συγκεκριμένα έργα βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή. Πρέπει να στείλουν τις συμβασιοποιήσεις, να δώσουμε εγκρίσεις και να δώσουμε γρήγορα τις προκαταβολές στα έργα. Επειδή έχουμε όλες αυτές τις στις διοικήσεις των νοσοκομείων, οφείλουν εκείνοι που τους αντικαθιστούν, να τρέξουν πάρα πολύ γρήγορα. Δεν υπάρχει χρόνος για ολιγωρία.

Διαφορετικά θα είναι όλοι τους – όπως έχω πει εδώ και πάρα πολύ καιρό – υπεύθυνοι για τυχόν αστοχίες στην προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και πρέπει να απολογηθούν στους ασθενείς που ταλαιπωρούνται πληρώνοντας σε ιδιωτικά κέντρα για να κάνουν τις θεραπείες τους. Δε θα ήθελα να επεκταθώ περαιτέρω γιατί δε μου αρέσει η σεναριολογία. Ακούγονται όμως πολλά σενάρια ως προς τις χρονικές στιγμές οι οποίες καθορίζουν την αποτελεσματικότητα στη δυνατότητα της προμήθειας του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα δημόσια νοσοκομεία.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση στους «οκτώ» για Τσιτσιπά – Σάκκαρη #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/PeqGjCCrW0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση