Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Καταδίκη της Ελλάδας για λιπάσματα
Καταδίκη της Ελλάδας για λιπάσματα

Καταδίκη της Ελλάδας για λιπάσματα

Aκόμ μια κατα για τις «λαμπρές» της επιδόσεις στην προστασία του περιβάλλοντος μετρά η χ μας. Σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανακοίνωσε την κατα της ς καθώς δεν φρόντισε να χαρακτηρίσει ως «ευπρόσβλητες» από νιτρορύπανση και ευτροφισμό 12 περιοχές της χς, με να μην καταρτίσει για την προστασία τους, επομένως να τις αφήσει στην τύχη τους.

Όλες οι χώρες- μέλη της Ε.Ε. οφείλουν βάσει της Οδηγίας για τη διαχείριση των Υδάτων 2000/60 να καταγράψουν τα υδάτινα σώματά τους, να τα παρακολουθήσουν και να καταρτίσουν σχέδια για τη διαχείρισή τους. Ειδικά για τη ρύπανση των υδάτων από νιτρορύπανση (κυρίως από κάποια είδη λιπασμάτων) οι χώρες έχουν επιπρόσθετες υποχρεώσεις, που πηγάζουν από την Οδηγία 91/676.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, το 2010 η προχώρησε ως όφειλε στον χαρακτηρισμό των πιο ευαίσθητων σε ρύπανση ζωνών ως «ευπρόσβλητων». Η Επιτροπή ζήτησε να επεκταθεί ο χαρακτηρισμός και σε άλλες περιοχές και συγκεκριμένα στις περιοχές του ποταμού Έβρου, της Θεσσαλονίκης, της Πέλλας, της Ημαθείας και της Θεσσαλικής πεδιάδας, του νομού Εύβοιας, της βορείου Πελοποννήσου (περιοχές Κορίνθου, Κάτω Αχαΐας, Λουσικών, Άραξου, Σφαγέικων και Αιγίου), της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου (περιοχή των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας), της ανατολικής Πελοποννήσου (περιοχές Σπάρτης, Έλους-Σκάλας και Λεωνιδίου), της ανατολικής ς, της ανατολικής Αττικής και του ποταμού Ασωπού.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση