Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Ζημιές στον οδικό άξονα Ι.Μ. Πέτρας – Άγιος Αθανάσιος Λαμπερού αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ζημιές στον οδικό άξονα Ι.Μ. Πέτρας – Άγιος Αθανάσιος Λαμπερού αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην άμεση αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στο δρόμο από την Ιερά Μονή Πέτρας Καταφυγίου έως τον Άγιο Αθανάσιο Λαμπερού στην περιοχή της Καρδίτσας, προχωρά η ς μετά από την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, της ς προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Το έργο στοχεύει στην αποκατάσταση ζημιών στον συγκεκριμένο οδικό άξονα και μέσω της εργολαβίας προβλέπεται η κατασκευή φρεατοπασσάλων σε τέσσερις θέσεις καθώς και οπλισμένου τοίχου αντιστήριξης μεταβλητών διαστάσεων. Οι συγκεκριμένες επεμβάσεις χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης λόγω σοβαρού επικείμενου κινδύνου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το .

Σε δηλώσεις του ο κ. σημείωσε τα εξής: «Παρά την ελλιπή χρηματοδότηση του κράτους προς τις , εμείς συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε άμεσα αποκαθιστώντας στοχευμένα τμήματα του οδικού δικτύου ευθύνης μας, όπου υπάρχει ανάγκη. Στην Θεσσαλίας υπάρχει ένα τεράστιο οδικό δίκτυο 5000 χλμ. του οποίου η έχει περιέλθει στην Περιφέρεια, χωρίς όμως το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει και τους αντίστοιχους πόρους.

Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την οδική ασφάλεια των πολιτών και να διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων. Ευελπιστούμε μετά και τις πρόσφατες συναντήσεις που είχαμε ως με αρκετά κυβερνητικά στελέχη, να υπάρξει από πλευράς κράτους, η προβλεπόμενη από το νόμο μέριμνα ώστε να αποδοθούν οι προβλεπόμενοι πόροι που είναι αναγκαίοι για που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση