Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / Ζημιές στον οδικό άξονα Ι.Μ. Πέτρας – Άγιος Αθανάσιος Λαμπερού αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ζημιές στον οδικό άξονα Ι.Μ. Πέτρας – Άγιος Αθανάσιος Λαμπερού αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην άμεση αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στο δρόμο από την Ιερά Μονή Πέτρας Καταφυγίου έως τον Άγιο Αθανάσιο Λαμπερού στην περιοχή της Καρδίτσας, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, της σύμβασης προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Το έργο στοχεύει στην αποκατάσταση ζημιών στον συγκεκριμένο οδικό άξονα και μέσω της εργολαβίας προβλέπεται η κατασκευή φρεατοπασσάλων σε τέσσερις θέσεις καθώς και οπλισμένου τοίχου αντιστήριξης μεταβλητών διαστάσεων. Οι συγκεκριμένες επεμβάσεις χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης λόγω σοβαρού επικείμενου κινδύνου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Παρά την ελλιπή χρηματοδότηση του κράτους προς τις Περιφέρειες, εμείς συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε άμεσα αποκαθιστώντας στοχευμένα του οδικού δικτύου ευθύνης μας, όπου υπάρχει ανάγκη. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υπάρχει ένα τεράστιο οδικό δίκτυο 5000 χλμ. του οποίου η συντήρηση έχει περιέλθει στην Περιφέρεια, χωρίς όμως το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει και τους αντίστοιχους πόρους.

Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε την οδική ασφάλεια των πολιτών και να διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων. Ευελπιστούμε μετά και τις πρόσφατες συναντήσεις που είχαμε ως Ένωση Περιφερειών με αρκετά κυβερνητικά στελέχη, να υπάρξει από πλευράς κράτους, η προβλεπόμενη από το νόμο μέριμνα ώστε να αποδοθούν οι προβλεπόμενοι πόροι που είναι αναγκαίοι για παρεμβάσεις που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

  • Με επευφημίες η πρεμιέρα της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη #Φόνισσα - https://t.co/YNtX1qoz6A -

  • Εξιχνιάστηκαν επτά #κλοπές από Ι.Χ. στον Βόλο #κλοπές #ναρκωτικά - https://t.co/kdSHOmRcMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση