Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Βελτιώνει τον κόμβο Ταυρωπού στην παράκαμψη της Καρδίτσας η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Βελτιώνει τον κόμβο Ταυρωπού στην παράκαμψη της Καρδίτσας η Περιφέρεια Θεσσαλίας

: «Έργο που λύνει οδικό πρόβλημα στην Καρδίτσα »

Βελτιώνει τον κόμβο Ταυρωπού στην παράκαμψη της Καρδίτσας η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο   έδωσε την έγκριση δημοπράτησης για το έργο: «Διαπλάτυνση τμήματος Ι/Κ Ταυρωπού, τροποποίηση – συμπλήρωση – προσαρμογή υφιστάμενου Α.Σ.Ι.Δ, προϋπολογισμού 235.000,00 €, με χρηματοδότηση από το .

 Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κ. : «Πρόκειται για ακόμα ένα έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας που βοηθά στην ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη διακίνηση των εμπορευμάτων. Με το έργο αυτό διαπλατύνεται ο κόμβος Ταυρωπού και βελτιώνεται η προασβασιμότητα. Με προγραμματισμό, και σκληρή δουλειά, υλοποιούμε χρήσιμα έργα για την Θεσσαλία τα οποία στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική και κοινωνία».

 Με το  έργο διαπλατύνεται τμήμα του Ι/Κ Ταυρωπού της Παράκαμψης Πόλεως Καρδίτσας, μετατοπίζεται ο υφιστάμενος μηχανισμός δρύφακτου του Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης (Α.Σ.Ι.Δ.) στη Χ.Θ. 30+122 της Σιδ. Γραμμής, επί της αρτηρίας, που είναι εγκατεστημένος πλησίον του κόμβου και τοποθετείται νέος επί της οδού Ταυρωπού. Καθίσταται έτσι δυνατή η δεξιά κίνηση των οχημάτων που κινούνται επί της Παράκαμψης Πόλεως Καρδίτσας με κατεύθυνση προς Μητρόπολη, αξιοποιώντας ολόκληρο το πλάτος της νέας κατασκευασμένης αρτηρίας, εξασφαλίζοντας και την ασφαλή κίνηση των μεγάλων οχημάτων η οποία προσωρινά είχε απαγορευτεί λόγω του υπάρχοντος μηχανισμού δρύφακτου, άροντας παράλληλα τη στενότητα του πλάτους που προκαλούσε.

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στο παρόν έργο είναι:

  • η διαπλάτυνση τμήματος της αρτηρίας, τους δεξιού ρεύματος , επί του Ι/Κ ΤΑΥΡΩ και η κατασκευή πεζοδρομίου στο ίδιο τμήμα.
  • η μετατόπιση των οδικών φωτεινών σηματοδοτών.
  • η τροποποίηση-συμπλήρωση-προσαρμογή του υφισταμένου μηχανισμού ΑΣΙΔ επί της οδού Ταυρωπού.
  • η κατασκευή τοίχου αντιστήριξης για την κατασκευή 15μ. περίπου πεζοδρομίου στον αριστερό κλάδο της αρτηρίας

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση