Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / Τεχνικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τεχνικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τεχνικές σε σημεία του οδικού δικτύου της πραγματοποιεί η αιρετή Περιφέρεια. Συγκεκριμένα ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου: «Κατασκευή τεχνικών και ολοκλήρωση δικτύων» προϋπολογισμού 80.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Το έργο υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών έργων από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο Κ. Αγοραστός: «Με σχέδιο και προγραμματισμό πραγματοποιούμε που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Το έργο αφορά την κατασκευή τεχνικών και ολοκλήρωση δικτύων σε διάφορες της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Σε μια δύσκολη περίοδο αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο προς όφελος των Θεσσαλών».

Συγκεκριμένα:

-Κατασκευή αγωγού στο Δήμου Παλαμά – συλ ΙΙ 1 (Ιταλικός) (αρδευτικό)
Από την έξοδο του υπάρχοντος αντλιοστασίου προβλέπεται η κατασκευή υπόγειου αγωγού από χαλυβδοσωλήνα διαμέτρου Φ 400 πάχους τοιχώματος 4,8 mm μήκους 30,00 μ , οποίος θα διέλθει κάτωθεν της επαρχ. οδού Παλαμά –Κοσκινά (με διέλευση χωρίς τομή) μεταφέροντας από τον συλ. ΙΙ.1 (Ιταλικός) στην αρδευτική διώρυγα.

-Κατασκευή αγωγού στο Τ.Κ Παλαιοχωρίου –συλ Τ.3 (Βουβουλίνας) (αρδευτικό). Από την έξοδο του υπάρχοντος αντλιοστασίου προβλέπεται η κατασκευή υπόγειου αγωγού από χαλυβδοσωλήνα διαμέτρου Φ 400 πάχους τοιχώματος 4,8 mm μήκους 100,00 μ , οποίος μεταφέρει από τον συλ. Τ.3 (Βουβουλίνα) σε αρδευτική τάφρο.

-Κατασκευή διαβάσεων & τοιχίου αντιστήριξης πρανών Τ.Κ Λεύκης-Ορφανών
Στην περιοχή αυτή με προηγούμενη εργολαβία κατασκευάστηκαν αρδευτική τάφρος , αντλιοστάσια και τέσσερις (4) διαβάσεις. Επειδή υπάρχει δυσκολία προσπέλασης των αγροτικών μηχανημάτων στο αγρόκτημα προβλέπεται ο εγκιβωτισμός με των διαβάσεων με σκοπό την επίτευξη ικανής στέψης αυτών. Επίσης υπάρχουν διαβρώσεις στα πρανή στην αρδευτική τάφρο, προβλέπεται τοιχίο αντιστήριξης σε μήκος 30,00 μ , ύψους 3,00 μ από οπλισμένο .

-Προσθήκη πλακοσκεπούς οχετού Τ.Κ Αρτεσιανού Δήμου Καρδίτσας.
Στην περιοχή αυτή υπάρχει πλακοσκεπής οχετός ανοίγματος Lw=4,00 m , πλάτους 5,00 μ άνωθεν δευτερεύουσας αποστραγγιστικής τάφρου. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν βιοτεχνίες επεξεργασίας ξύλου. Επειδή υπάρχει δυσκολία προσπέλασης μεγάλων φορτηγών αυτοκινήτων με ρυμουλκούμενα οχήματα , προβλέπεται η προσθήκη του ανωτέρου πλακοσκεπούς οχετού κατά 3,00 μ από οπλισμένο , έτσι ώστε η στέψη να γίνει συνολικά 8,00 μ.

-Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης βάσης αντλιοστασίου Τ.Κ Καρποχωρίου Δήμου Σοφάδων στο συλ ΙΙ.1 (Λείψιμος). Στη θέση αυτή υπάρχει αντλιοστάσιο άρδευσης το οποίο λόγω της ανόδου της στάθμης στην κοίτη του συλλεκτήρα ΙΙ .1 (Λείψιμου) , παρουσίασε κλίση με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καταστραφεί . Προτείνεται η κατασκευή τοιχίου στήριξης αυτού από οπλισμένο σκυρόδεμα μήκους 5,00 μ , πάχους 0,30 μ και ύψους 3,00 μ. για την του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vmmP4633is -

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

"Αλιεύοντας" την είδηση