Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / Tα αντιπλημμυρικά έργα στην ΠΕ Καρδίτσας στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας
Tα αντιπλημμυρικά έργα στην ΠΕ Καρδίτσας στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας

Tα αντιπλημμυρικά έργα στην ΠΕ Καρδίτσας στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας

Μεταξύ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας μεταξύ του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Κων/νου Παππά και του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας  Κωστή Νούσιου, με τη συμμετοχή στελεχών Τεχνικών και Δασικών Υπηρεσιών, με κεντρικό θέμα την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και τη διευθέτηση των χειμάρρων για τη θωράκιση των οικισμών από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άριστη έως σήμερα συνεργασία με τις Δασικές Υπηρεσίες στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από το φαινόμενο του Ιανού σε περιοχές της ΠΕ Καρδίτσας .

Οι Δασικές Υπηρεσίες και συγκεκριμένα τα Δασαρχεία Καρδίτσας και Μουζακίου παρουσίασαν τα που υλοποιήθηκαν διαχρονικά αλλά και τον προγραμματισμό τους για τα αντιπλημμυρικά και τις μελέτες που πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα .

Συγκεκριμένα, έχει υποβληθεί αρμοδίως Τεχνικό Έργων στην από το Μουζακίου, με σκοπό την χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων-Φυσικές , προκειμένου να αποκατασταθεί τμήμα των επενδυμένων αναχωμάτων προϋπολογισμού 600.000 € στον ποταμό Πάμισο και αναμένεται η έγκριση από την για τη χρηματοδότησή τους.

Επίσης στον ποταμό Πάμισο εκτελούνται τρία αντισταθμιστικά από ΑΠΕ μέσω του Δασαρχείου Μουζακίου καθώς και αποκαθίστανται επενδυμένα αναχώματα «Ζαρζανέτ».

Στη συνάντηση εργασίας αναφέρθηκαν εκτενέστερα ότι τα δασοτεχνικά έργα που πραγματοποίησαν τα Δασαρχεία Καρδίτσας και Μουζακίου (διευθετήσεις χαραδρώσεων και αποκατάστασης λεκανών απορροής με στις κοινότητες Λαμπερού, Μορφοβουνίου, Μητροπόλεως, Νεοχωρίου, Πεζούλας, Ανάβρας, Καστανιάς τα παρελθόντα έτη, Ζαρζανέτ σε όλο το μήκος του ποταμού Πάμισου και Βάρους στο μεγαλύτερο μέρος των συμβαλλόντων του), συνέβαλλαν στον περιορισμό της έκτασης των πλημμυρικών φαινομένων του Ιανού.

Ο συντονιστής δήλωσε πως μόνο με συνεχή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών Αποκεντρωμένης και Περιφέρειας θα επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα ως προς την υλοποίηση των έργων. Τόνισε δε ότι για την των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας μπορεί να επιτευχθούν συνεργασίες με τους Δήμους και την που έχουν τη δυνατότητα εξασφάλισης χρηματοδότησης ώστε να θωρακιστούν οι οικισμοί και οι περιουσίες των πολιτών από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Την πεποίθηση ότι θα συνεχιστεί αυτή η άριστη συνεργασία και θα επεκταθεί και σε άλλα θέματα ανάπτυξης της Θεσσαλίας εξέφρασε και ο κ. Νούσιος και τα στελέχη των υπηρεσιών που συμμετείχαν και δήλωσαν πως παρά την υποστελέχωση θα συνεχίσουν να ενεργούν με σκληρή δουλειά και ευθύνη προς όφελος τόσο της κοινωνίας όσο και του φυσικού περιβάλλοντος .

Στη σύσκεψη συμμετείχαν- εκτός των κ.κ. Παππά και Νούσιου- η γενική Δδ/ντρια Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – ΣΤ. Ελλάδας Ζωή Φτίκα, η δασάρχης Καρδίτσας Μαρία Παρδάλη, η δασάρχης Μουζακίου Τερψιθέα Χουρδάκη, ο δ/ντής της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Καρδίτσας  Δημήτρης Κουτρομάνος και η   Ξένια Καρατζά,  προϊσταμένη της  Δ/νσης Τεχνικών Έργων Λάρισας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω  «5ης Ανάβαση Ελασσόνας» #ΑνάβασηΕλασσόνας - https://t.co/BVqNEamPXv -

  • Στο Ταμείο Ανάκαμψης η ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου #ΚέντροΥγείαςΣκοπέλου - https://t.co/HrXsiUTRSp -

  • Σύλληψη νεαρού Βούλγαρου στις #Μικροθήβες #Μικροθήβες - https://t.co/rqp2nYjZbB -

"Αλιεύοντας" την είδηση