Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Συνάντηση δημάρχου Μουζακίου με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
Συνάντηση δημάρχου Μουζακίου με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Συνάντηση δημάρχου Μουζακίου με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

 

Ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού για να συζητήσει το θέμα του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την του 1821.

Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη 3 Ιουνίου στο γραφείο της υπουργού Λίνας Μενδώνη.

Στην σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο ς του νομού Γιώργος Κωτσός, συμμετείχαν ο ς του νομού ς Γιώργος Κωτσός, ο   Νίκος Πούπης και ο δημοτικός σύμβουλος καταγόμενος από το Μαυρομμάτι, τη γενέτειρα του Καραϊσκάκη  Επαμεινώνδας Γκινής.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο δήμαρχος Μουζακίου παρουσίασε στην υπουργό τα μνημεία της περιοχής, αναλύοντας τη σημασία των ιστορικών μνημείων παράλληλα με την παρουσίαση τους στο χάρτη, καθώς και την εικόνα που εμφανίζουν τα μνημεία σήμερα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης κινήθηκε γύρω από τον άξονα της αξιος της σπηλιάς του Καραϊσκάκη και της ανάδειξής της ως ιστορικό μνημείο.

Η υπουργός παρακολούθησε την παρουσίαση του δημάρχου με ενδιαφέρον και έκανε ερωτήσεις σχετικά με τα μνημεία και την του Δήμου, εκδηλώνοντας την επιθυμία να επισκεφτεί την περιοχή και να ξεναγηθεί στα μνημεία και την σπηλιά όπου γεννήθηκε ο αγωνιστής του 21, ώστε να διαμορφώσει και προσωπική άποψη σχετικά με τα δέοντα. Προς την κατεύθυνση της ανάδειξης της σπηλιάς του Καραϊσκάκη, κατατέθηκε στην Υπουργό υπάρχουσα μελέτη (από το 2010), η οποία κρίθηκε ότι χρειάζεται επικαιροποίηση.

Η ανταπόκριση της υπουργού  Λίνας Μενδώνη στην κοινή πρόταση του βουλευτή και της Διοίκησης του Δήμου Μουζακίου ήταν απόλυτα θετική.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης επί της μελέτης ανάδειξης του παλιού Δασαρχείου Μουζακίου ως , σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων ς.

Η μελέτη που παραδόθηκε από τον δήμαρχο Μουζακίου στην προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας  Μαρίας Βαϊοπούλου, παρουσιάστηκε στην υπουργό, η οποία δεσμεύτηκε να προβεί στην ολική χρηματοδότηση με δαπάνη έργου 60.000 ευρώ.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο δήμαρχος Μουζακίου  Φάνης Στάθης δήλωσε ευχαριστημένος από τη συνάντηση με την  υπουργό και ανέφερε πως “….βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο προς την αξιοποίηση των ιστορικών μνημείων προς ανάδειξη του Δήμου παράλληλα και ως προορισμό πολιτισμού…” και πρόσφερε επίσης στην υπουργό το βιβλίο του καθηγητή Νικολάου Βλάχου με την του Καραϊσκάκη, για περαιτέρω μελέτη της ιστορίας του μνημείου και του αγωνιστή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση