Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Συνάντηση δημάρχου Μουζακίου με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
Συνάντηση δημάρχου Μουζακίου με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Συνάντηση δημάρχου Μουζακίου με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

 

Ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού για να συζητήσει το θέμα του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη 3 Ιουνίου στο γραφείο της υπουργού Λίνας Μενδώνη.

Στην σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο βουλευτής του νομού Γιώργος Κωτσός, συμμετείχαν ο βουλευτής του νομού Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός, ο   Νίκος Πούπης και ο δημοτικός σύμβουλος καταγόμενος από το Μαυρομμάτι, τη γενέτειρα του Καραϊσκάκη  Επαμεινώνδας Γκινής.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο δήμαρχος Μουζακίου παρουσίασε στην υπουργό τα μνημεία της περιοχής, αναλύοντας τη σημασία των ιστορικών μνημείων παράλληλα με την τους στο χάρτη, καθώς και την που εμφανίζουν τα μνημεία σήμερα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης κινήθηκε γύρω από τον άξονα της αξιοποίησης της σπηλιάς του Καραϊσκάκη και της ανάδειξής της ως ιστορικό μνημείο.

Η υπουργός παρακολούθησε την του δημάρχου με ενδιαφέρον και έκανε ερωτήσεις σχετικά με τα μνημεία και την ιστορία του Δήμου, εκδηλώνοντας την επιθυμία να επισκεφτεί την περιοχή και να ξεναγηθεί στα μνημεία και την σπηλιά όπου γεννήθηκε ο αγωνιστής του 21, ώστε να διαμορφώσει και προσωπική σχετικά με τα δέοντα. Προς την κατεύθυνση της ανάδειξης της σπηλιάς του Καραϊσκάκη, κατατέθηκε στην Υπουργό υπάρχουσα μελέτη (από το 2010), η οποία κρίθηκε ότι χρειάζεται επικαιροποίηση.

Η ανταπόκριση της υπουργού  Λίνας Μενδώνη στην κοινή πρόταση του βουλευτή και της Διοίκησης του Δήμου Μουζακίου ήταν απόλυτα θετική.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης επί της μελέτης ανάδειξης του παλιού Δασαρχείου Μουζακίου ως Αρχαιολογικό Μουσείο, σε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας.

Η μελέτη που παραδόθηκε από τον δήμαρχο Μουζακίου στην προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας  Μαρίας Βαϊοπούλου, παρουσιάστηκε στην υπουργό, η οποία δεσμεύτηκε να προβεί στην ολική χρηματοδότηση με δαπάνη έργου 60.000 ευρώ.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο δήμαρχος Μουζακίου  Φάνης Στάθης δήλωσε ευχαριστημένος από τη συνάντηση με την  υπουργό και ανέφερε πως “….βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο προς την αξιοποίηση των ιστορικών μνημείων προς ανάδειξη του Δήμου παράλληλα και ως προορισμό πολιτισμού…” και πρόσφερε επίσης στην υπουργό το βιβλίο του καθηγητή Νικολάου Βλάχου με την ιστορία του Καραϊσκάκη, για περαιτέρω μελέτη της ιστορίας του μνημείου και του αγωνιστή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

"Αλιεύοντας" την είδηση