Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / ΛΑΡΙΣΑ / Στο πλευρό των χαλαζόπληκτων παραγωγών η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στο πλευρό των χαλαζόπληκτων παραγωγών η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στο πλευρό των χαλαζόπληκτων παραγωγών η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στο πλευρό των παραγωγών που οι καλλιέργειες του χτυπήθηκαν σφοδρά από τη χαλαζόπτωση της Κυριακής βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με το δήμαρχο Παλαμά Γιώργο Σακελλαρίου, επισκέφτηκε πληγείσες περιοχές του Δήμου, όπου με επίκεντρο το Μάρκο και τα Καλυβάκια καταγράφονται ολικές σε περισσότερα από 12.000 στρέμματα καλλιεργειών. Ο περιφερειάρχης έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο για να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποζημίωσης για τους πληγέντες παραγωγούς.

Ο Πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Λαδόπουλος, ο προϊστάμενος Προστασίας Φυτών της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας Δημήτρης Σταυρίδης και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκαν από το πρωί στην περιοχή των Φαρσάλων, όπου καταγράφεται ολική ζημιά σε περισσότερα από 10.000 στρέμματα βαμβακοκαλλιέργειας, καλαμποκιού, τομάτας και καρπουζιού.

Ο κ. Λαδόπουλος επισκέφτηκε το χωριό Άγιος Γεώργιος που βρέθηκε στο επίκεντρο της καταστροφής και όλα τα χωριά του τόξου της χαλαζόπτωσης – Κατωχώρι, Σταυρός, Σιτοχώρι, Ρεματιά- μαζί με τον δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου, τοπικούς παράγοντες και παραγωγούς της περιοχής.

Ισχυρό το πλήγμα και στο Δαμάσι, όπου σημειώθηκαν σε περισσότερα από 53.000 στρέμματα αμπελοκαλλιεργειών και σε περισσότερα από 2.000 στρέμματα ελιές, ροδιές, ροδακινιές, βερικοκιές και αχλαδιές.

Οι κ.κ. Λαδόπουλος και Σταυρίδης επισκέφτηκαν την πληγείσα περιοχή μαζί με τον δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, τον πρόεδρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Χρήστο Τσιτσιρίγκο, τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου Γιάννη Γκανά και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γιώργο Τσιανάκα.

«Τα , το Δαμάσι και ο Παλαμά, δέχονται ακόμα ένα σφοδρό χτύπημα της φύσης, μετά τον Ιανό, τον σεισμό και τον παγετό» δήλωσε ο Πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Λαδόπουλος. «Οι αγρότες μας στις πιο παραγωγικές περιοχές της Θεσσαλίας βρίσκονται σε απόγνωση. Και μάλιστα σε μια χρονιά που όλα έδειχναν ότι θα είχαμε μεγάλες παραγωγές και καλή προοπτική για υψηλές τιμές στα προϊόντα. Το γεγονός αυτό, είναι πολύ σημαντικό να αποτυπωθεί στις εκτιμήσεις και στις του ΕΛΓΑ. Από αύριο Τρίτη, οι χαλαζόπληκτοι παραγωγοί θα μπορούν να δηλώνουν τις στους Δήμους» πρόσθεσε ο κ. Λαδόπουλος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vmmP4633is -

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

"Αλιεύοντας" την είδηση