Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Στο ΕΣΠΑ ο αξονικός τομογράφος του Γ.Ν. Καρδίτσας και ο μαγνητικός τομογράφος για το Γ.Ν. Λάρισας
Στο ΕΣΠΑ ο αξονικός τομογράφος του Γ.Ν. Καρδίτσας και ο μαγνητικός τομογράφος για το Γ.Ν. Λάρισας

Στο ΕΣΠΑ ο αξονικός τομογράφος του Γ.Ν. Καρδίτσας και ο μαγνητικός τομογράφος για το Γ.Ν. Λάρισας

Δύο νέα έργα στον τομέα της υγείας εντάσσονται στο / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, και συγκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 2.β «Υποδομές Στήριξης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού». Ειδικότερα πρόκειται για τα έργα α) «Προμήθεια και Εγκατάσταση Αξονικού Τομογράφου στο Γ Καρδίτσας» προϋπολογισμού 446.400 και β) «Προμήθεια και εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου 1,5 Tesla για το Γ.. Λάρισας» προϋπολογισμού 941.160 , τα οποία μετά την ολοκλήρωση της ς από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Όπως ανέφερε ο Κ. Αγοραστός: «Εξοπλίζουμε και αναβαθμίζουμε τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις υποδομές των νοσοκομείων της Θεσσαλίας, να τα καταστήσουμε λειτουργικότερα και αποδοτικότερα ώστε να συνεχίσουν το σημαντικό που επιτελούν. Παρόλο που στο νέο οι διαθέσιμοι πόροι στον τομέα τις υγείας είναι περιορισμένοι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε τα έργα, που θα ενταχθούν, να καλύπτουν ανάγκες πρώτης προτεραιότητας των νοσοκομείων της Θεσσαλίας».

Το πρώτο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός σύγχρονου Αξονικού Τομογράφου 16 τομών, στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας προκειμένου να αναβαθμιστεί η διαγνωστική ικανότητα και να αναβαθμιστεί η παροχή των υπηρεσιών προς τον πληθυσμό ευθύνης του Νοσοκομείου. Υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούνται περίπου 8.000 ασθενείς κατ' έτος.

Το δεύτερο έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός σύγχρονου Μαγνητικού Τομογράφου 1,5 Tesla στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας προκειμένου να παρέχονται ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας, βελτιώνοντας τη διαγνωστική ικανότητα του Νοσοκομείου προσφέροντας έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση νοσημάτων. Υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούνται περίπου 5.000 ασθενείς κατ' έτος.

Τα 2 έργα είχαν ξεκινήσει στο ΕΣΠΑ 2007-2013 / Θεσσαλία, από το οποίο απεντάχθηκαν τελικά, για λόγους μη έγκαιρης ολοκλήρωσης διαγωνιστικής διαδικασίας τους και υλο έως την καταληκτική προθεσμία της 31ης/12/2015. Σήμερα, με την ένταξή τους στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και με ολοκληρωμένες τις διαγωνιστικές διαδικασίες τους, προχωρά τάχιστα η διαδικασία συμβασιοποίησής τους για έγκαιρη παράδοση προς χρήση στα 2 νοσοκομεία και πολίτες της Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση