Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / ΛΑΡΙΣΑ / Στο ΕΣΠΑ ο αξονικός τομογράφος του Γ.Ν. Καρδίτσας και ο μαγνητικός τομογράφος για το Γ.Ν. Λάρισας
Στο ΕΣΠΑ ο αξονικός τομογράφος του Γ.Ν. Καρδίτσας και ο μαγνητικός τομογράφος για το Γ.Ν. Λάρισας

Στο ΕΣΠΑ ο αξονικός τομογράφος του Γ.Ν. Καρδίτσας και ο μαγνητικός τομογράφος για το Γ.Ν. Λάρισας

Δύο νέα στον τομέα της υγείας εντάσσονται στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, και συγκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 2.β « Στήριξης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού». Ειδικότερα πρόκειται για τα ) «Προμήθεια και Εγκατάσταση Αξονικού Τομογράφου στο ΓΝ Καρδίτσας» προϋπολογισμού 446.400 ευρώ και β) «Προμήθεια και εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου 1,5 Tesla για το Γ.. Λάρισας» προϋπολογισμού 941.160 ευρώ, τα οποία μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Τα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Όπως ανέφερε ο Κ. Αγοραστός: «Εξοπλίζουμε και αναβαθμίζουμε τη δημόσια , με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις των νοσοκομείων της Θεσσαλίας, να τα καταστήσουμε λειτουργικότερα και αποδοτικότερα ώστε να συνεχίσουν το σημαντικό έργο που επιτελούν. Παρόλο που στο νέο ΕΣΠΑ οι διαθέσιμοι πόροι στον τομέα τις υγείας είναι περιορισμένοι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε τα έργα, που θα ενταχθούν, να καλύπτουν ανάγκες πρώτης προτεραιότητας των νοσοκομείων της Θεσσαλίας».

Το πρώτο έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός σύγχρονου Αξονικού Τομογράφου 16 τομών, στο Γενικό Καρδίτσας προκειμένου να αναβαθμιστεί η διαγνωστική ικανότητα και να αναβαθμιστεί η παροχή των υπηρεσιών προς τον πληθυσμό ευθύνης του Νοσοκομείου. Υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούνται περίπου 8.000 ασθενείς κατ’ έτος.

Το δεύτερο έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός σύγχρονου Μαγνητικού Τομογράφου 1,5 Tesla στο Γενικό Λάρισας προκειμένου να παρέχονται ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας, βελτιώνοντας τη διαγνωστική ικανότητα του Νοσοκομείου προσφέροντας έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση νοσημάτων. Υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούνται περίπου 5.000 ασθενείς κατ’ έτος.

Τα 2 έργα είχαν ξεκινήσει στο ΕΣΠΑ 2007-2013 / Θεσσαλία, από το οποίο απεντάχθηκαν τελικά, για λόγους μη έγκαιρης ολοκλήρωσης διαγωνιστικής διαδικασίας τους και υλοποίηση έως την καταληκτική προθεσμία της 31ης/12/2015. Σήμερα, με την ένταξή τους στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και με ολοκληρωμένες τις διαγωνιστικές διαδικασίες τους, προχωρά τάχιστα η διαδικασία συμβασιοποίησής τους για έγκαιρη παράδοση προς χρήση στα 2 νοσοκομεία και πολίτες της Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

  • Μεταγραφή Μαρκοπουλιώτη στον Ολυμπιακό Βόλου #ΟλυμπιακόΒόλου - https://t.co/pVySOtrXBc -

  • Φωτιά στo βουνό της Όθρυος  #Όθρυς - https://t.co/7fwrQHigTY -

"Αλιεύοντας" την είδηση