Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / Στην προμήθεια σωλήνων άρδευσης προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υπογειοποίηση δικτύων της Π.Ε. Καρδίτσας

Στην προμήθεια σωλήνων άρδευσης προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υπογειοποίηση δικτύων της Π.Ε. Καρδίτσας

Στην προμήθεια σωλήνων άρδευσης προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υπογειοποίηση δικτύων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, ο   Κώστας Αγοραστός έδωσε την δημοπράτησης  του έργου «Προμήθεια σωλήνων για την κατασκευή αγωγού άρδευσης Π.Ε. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 499.970,08 € (με Φ.Π.), το οποίο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Στόχος μας ως αιρετή Περιφέρεια, είναι να παρεμβαίνουμε με μικρά και μεγάλα έργα στην καλυτέρευση της καθημερινότητας του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλίας. Λύνουμε μικρά και καθημερινά προβλήματα που ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον τομέα με έργα και δράσεις ουσίας. Στο νέο ΕΣΠΑ, όπου διαθέτουμε και Γεωργικό Ταμείο, έχουμε τη δυνατότητα για την υλοποίηση και άλλων έργων με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του αγροδιατροφικού τομέα στη Θεσσαλία».

Η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για την προμήθεια  των σωλήνων συντάχθηκαν από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε Καρδίτσας. Προβλέπεται η προμήθεια σωλήνων άρδευσης από μη πλαστικοποιημένο πολυβινυλο-χλωρίδιο (P.V.C –U) ονομαστικής διαμέτρου D 160 mm , D 200 mm , D 225 mm , D 315 mm , D 355 mm, D  500 mm σε τεμάχια των 6,00 μ , ονομαστικής πίεσης 16 at.

Οι σωλήνες θα αντικαταστήσουν υπαρχόντων επιφανειακών αγωγών άρδευσης τα οποία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ( , κ.λπ.) αλλά και της παλαιότητάς τους παρουσιάζουν μεγάλες απώλειες νερού .

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βρέθηκε σε ρέμα στην #Αργαλαστή η ηλικιωμένη #Αργαλαστή - https://t.co/ZtXBwuGwTd -

  • Αγνοείται 85χρονη στην Αργαλαστή - https://t.co/ZLHqqZFDQQ -

  • Τριάντα τρία θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/rWIjABod7O -

"Αλιεύοντας" την είδηση