Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Στην προμήθεια σωλήνων άρδευσης προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υπογειοποίηση δικτύων της Π.Ε. Καρδίτσας

Στην προμήθεια σωλήνων άρδευσης προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υπογειοποίηση δικτύων της Π.Ε. Καρδίτσας

Στην προμήθεια σωλήνων ς προχωρά η Θεσσαλίας για την της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, ο Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης  του έργου «Προμήθεια σωλήνων για την κατασκευή αγωγού ς Π.Ε. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 499.970,08 € (με Φ.Π.Α), το οποίο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Στόχος μας ως αιρετή , είναι να παρεμβαίνουμε με μικρά και μεγάλα στην καλυτέρευση της καθημερινότητας του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλίας. Λύνουμε μικρά και καθημερινά προτα που ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό τομέα με και δράσεις ουσίας. Στο νέο ΕΣΠΑ, όπου διαθέτουμε και εωργικό Ταμείο, έχουμε τη δυνατότητα για την υλοποίηση και άλλων έργων με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του αγροδιατροφικού τομέα στη Θεσσαλία».

Η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για την προμήθεια  των σωλήνων συντάχθηκαν από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε Καρδίτσας. Προβλέπεται η προμήθεια σωλήνων άρδευσης από μη πλαστικοποιημένο πολυβινυλο-χλωρίδιο (P.V.C –U) ονομαστικής διαμέτρου D 160 mm , D 200 mm , D 225 mm , D 315 mm , D 355 mm, D  500 mm σε τεμάχια των 6,00 μ , ονομαστικής πίεσης 16 at.

Οι σωλήνες θα αντικαταστήσουν τμήματα υπαρχόντων επιφανειακών αγωγών άρδευσης τα οποία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (παγετός , πλημμύρες κ.λπ.) αλλά και της παλαιότητάς τους παρουσιάζουν μεγάλες απώλειες νερού .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση