Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Στην κατασκευή δυο αντιπλημμυρικών αντλιοστασίων στο Δήμο Μουζακίου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην κατασκευή δυο αντιπλημμυρικών αντλιοστασίων στο Δήμο Μουζακίου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ένα νέο έργο στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας ξεκινά η Περιφέρεια μετά την υπογραφή της ς κατασκευής προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με ΦΠΑ, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Το έργο αφορά στην κατασκευή δύο αντιπλημμυρικών αντλιοστασίων σε διάφορες Τ.Κ της Περιφερειακής Ενότητας ς, με σκοπό την βελτίωση της καλλιέργειας και την αντιπλημμυρική προστασία 3.600 στρεμμάτων στις Τ.Κ Μαγούλας και Προαστίου και χρηματοδοτείται από πιστώσεις που διατίθενται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο Κ. : «Με και προγραμματισμό πραγματοποιούμε παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Το έργο αφορά την κατασκευή 2 αντλιοστασίων στη Μαγούλα και το Προάστιο του Δήμου Μουζακίου. Με τον τρόπο αυτό θωρακίζουμε αντιπλημμυρικά τους οικισμούς αυτούς, βελτιώνουμε την άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής, προστατεύουμε το και δίνουμε λύση σε υπαρκτά ζητήματα, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος. Σε μια δύσκολη περίοδο αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο προς όφελος των Θεσσαλών».

ΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

-Αντλιοστάσιο περιοχής Τ.Κ Μαγούλας του Δήμου Μουζακίου (αντιπλημμυρικό)

Ο ποταμός Πάμισος εκβάλει στον ποταμό Πηνειό. Στη Τ.Κ Μαγούλας ο συλλεκτήρας IV1 εκβάλει στον ποταμό Πάμισο. Ο συλλεκτήρας IV1 έχει χαραχθεί σε χαμηλότερο υψόμετρο σε σχέση με την ΑΣΥ στον Πάμισο με συνέπεια η ΑΣΥ να είναι πάνω από το ΦΕ σε όλο το μήκος. Όταν η στάθμη των νερών στον ποταμό Πηνειό ανεβαίνει , τότε ο Πάμισος παρουσιάζει δυσκολίες παροχέτευσης των νερών και επειδή ο πυθμένας στο IV1 είναι χαμηλότερα του Πάμισου , όλα τα νερά εκτρέπονται προς αυτόν με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει έκταση του αγροκτήματος Τ.Κ Μαγούλας.

Για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος πραγματοποιούνται οι εξής παρεμβάσεις :
Στη συμβολή του ποταμού Πάμισου με τον συλλεκτήρα IV1 (Koτάς) , Τ.Κ Μαγούλας του Δήμου Μουζακίου Αρ. Σχεδίων 1-2, προβλέπεται να κατασκευαστεί οικίσκος διαστάσεων 3,70χ3,70 ύψους 7,50 μ από οπλισμένο κατηγορίας 16/20 χάλυβα S 500, εντός του οποίου θα τοποθετηθεί ένα (1) αντλητικό συγκρότημα από στροβιλοφόρο αντλία παροχής Q=1.000 m3/H , μανομετρικού ύψους Η=8,00 μ , Κ.Σ = 4,00 μ-8,00 μ , 1500 ΣΑΛ και κινητήρα ισχύος P=60 HP. Από την έξοδο του αντλιοστασίου , προβλέπεται να κατασκευαστεί υπόγειος αγωγός από P.V.C διατομής Φ 355 χιλστ. 6 ATM , μήκους 24 μ , για την μετάγγιση του νερού από την κοίτη του συλ. IV1 (Κοτάς) στον ποταμό Πάμισο. Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση ηλεκτρικού πίνακα ισχύος P=60 HP καθώς υδραυλική και ηλεκτρο εγκατάσταση.

-Αντλιοστάσιο Τ.Κ Προαστίου συλ. ΙΙΙ 1 (Μέγας) (Αντιπλημμυρικό)

Προβλέπεται να κατασκευαστεί μια βάση διαστάσεων 3,40χ3,40 πάχους 0,20 μ & τοιχίο στήριξης ηλεκτρικού πίνακα από οπλισμένο κατηγορίας C 16/20 χάλυβα S 500, πάνω θα τοποθετηθεί ένα (1) αντλητικό συγκρότημα παροχής Q=200 m3/H , μανομετρικού ύψους Η=5,00 μ , Κ.Σ = 4,00 μ 1500 ΣΑΛ και κινητήρα ισχύος P=20 HP , υπόγειος αγωγός από P.V.C διατομής Φ 355 χιλστ. 6 ATM μήκους 5,00 μ για την μετάγγιση του νερού από τα αγροκτήματα στην κοίτη του συλ. ΙΙΙ.1 (Μέγας) καθώς και τοποθέτηση ηλεκτρικού πίνακα ισχύος P=20 HP .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση