Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Στην αποκατάσταση ζημιών του οδικού της Π.Ε. Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στην αποκατάσταση ζημιών του οδικού της Π.Ε. Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην αποκατάσταση ζημιών του οδικού της Π.Ε. Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τη σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 195.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στην αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης
Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Κατασκευή Τεχνικών στο οδικό δίκτυο Καρδίτσας χρήση 2016» προϋπολογισμού 195.000 ευρώ. Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσιών Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Με έργα όπως αυτό βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου όπου υπάρχει ανάγκη. Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει επικίνδυνες θέσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας, όπου χρίζουν παρέμβασης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Σε μια δύσκολη εποχή με ελάχιστους εθνικούς πόρους, με σχέδιο και προγραμματισμό υλοποιούμε έργα που διευκολύνουν την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων».

Το έργο έχει σκοπό την βελτίωση – συντήρηση και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί στο οδικό κύκλωμα της Π.Ε. Καρδίτσας η οποία θα αντιμετωπιστεί με την κατασκευή τεχνικών, όπως είναι οι τοίχοι αντιστήριξης, οι επενδεδυμένοι τάφροι, οι σωληνωτοί οχετοί και τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων. Το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

  • Την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης των οποίων οι θέσεις και οι διαστάσεις θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.
  • Την κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων.
  • Την κατασκευή σωληνωτών οχετών με τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση