Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Στην αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου της Αργιθέας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου της Αργιθέας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην αποκατάσταση ζημιών στη θέση Ξηρόρεμα Πετρωτού οδικού δικτύου Αργιθέας Π.Ε. Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια ς.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης ς Κώστας υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 500.000,00 € (ΜΕ ΦΠΑ), το οποίο πρόκειται να εκτελεστεί με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε Καρδίτσας.

Όπως ανέφερε ο κ. : «Ως αιρετή Περιφέρεια παρεμβαίνουμε άμεσα αποκαθιστώντας τμήματα του οδικού δικτύου ευθύνης μας, όπου υπάρχει ανάγκη. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες τις Περιφέρειας έχουν καταγράψει και επισημάνει τις θέσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Τρικάλων, όπου χρίζουν παρέμβασης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων, τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Και οι άνθρωποι στα ορεινά έχουν δικαίωμα στην ασφαλή επικοινωνία».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο έχει σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί στη θέση Ξηρόρεμα Πετρωτού οι οποίες θα αντιμετωπιστούν με την κατασκευή τεχνικών, όπως είναι οι τοίχοι αντιστήριξης, οι λεκάνες ηρεμίας, οι σωληνωτοί οχετοί και τα απορροής όμβριων υδάτων. Επίσης σε συγκεκριμένες θέσεις θα πραγματοποιηθούν για την βελτίωση του οδικού δικτύου.

Α. Στην Δυτική Αργιθέα και στη θέση «Ξηρόρεμα Πετρωτού» θα γίνει:
– Άρση των καταπτώσεων, διαπλάτυνση και διευθέτηση του τος ανάντι.
– Καθαίρεση της ιρλανδικής ς και ανακατασκευή αυτής με σκυρόδεμα C20/25.
– Κατασκευή δίδυμου σωληνωτού οχετού με τσιμεντοσωλήνες ονομαστικής διαμέτρου D2000mm, εγκιβωτισμένους σε σκυρόδεμα και κατασκευή των απαραίτητων πτερυγοτοίχων.
– Κατασκευή λεκάνης ηρεμίας και συγσης φερτών υλικών.
– Κατασκευή πρόσβασης στη λεκάνη ηρεμίας προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα καθαρισμού.
– Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης κατά μήκος του δρόμου προς γέφυρα Πετρωτού.
– Αποκατάσταση οδοστρώματος.

Β. Σε τμήματα του οδικού άξονα της Δυτικής Αργιθέας και σε θέσεις που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία (χωρίς απαραίτητα τα τμήματα αυτά να είναι ενιαία), θα γίνουν για τη βελτίωση της βατότητας του οδικού δικτύου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση