Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με έργο προϋπολογισμού 200.000

Βελτιώνεται η στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας μετά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή ενός νέου έργου από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστό.

Συγκεκριμένα με το έργο «Καθαρισμός Τεχνικών Οδικού Δικτυού Π.Ε. Καρδίτσας (χρήση 2016)» και  προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, πραγματοποιούνται σε σημεία του οδικού δικτύου που χρίζουν τεχνικής παρέμβασης. Το έργο υλοποιείται με πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζουμε τις προσπάθειες βελτίωσης συντήρησης και ασφάλειας των οδικών αξόνων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε όσα σημεία απαιτείται η λήψη μέτρων ασφάλειας και προβαίνουμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις».

Το έργο έχει σκοπό τον καθαρισμό των τεχνικών έργων απορροής όμβριων υδάτων σε τμήματα του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Καρδίτσας, την διάνοιξη ή τον καθαρισμό των τάφρων των οδών και την βελτίωση – και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί στο οδικό κύκλωμα της Π.Ε. Καρδίτσας η οποία θα αντιμετωπιστεί με την κατασκευή όπου κρίνεται απαραίτητο, τεχνικών, όπως είναι οι  τοίχοι αντιστήριξης, οι επενδεδυμένες τάφροι, οι σωληνωτοί οχετοί και τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων. Το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

  • Τον καθαρισμό τεχνικών  και τάφρων καθώς και άρση τυχόν καταπτώσεων.
  • Την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης των οποίων οι θέσεις και οι διαστάσεις θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.

  • Την κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων

  • Την κατασκευή σωληνωτών οχετών με τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση