Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / Στη συντήρηση και επισκευή σηράγγων της Π.Ε. Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στη συντήρηση και επισκευή σηράγγων της Π.Ε. Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη συντήρηση και επισκευή σηράγγων της Π.Ε. Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την σύμβαση προϋπολογισμού 400.000 υπέγραψε ο Κώστας Αγοραστός

Στη συντήρηση και επισκευή σηράγγων της προχωρά η . Συγκεκριμένα, ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση του έργου «Συντήρηση-Αποκατάσταση », προϋπολογισμού 400.000 .

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός: «Μέλημα της αιρετής Περιφέρειας είναι η των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η της επικινδυνότητας, αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Η των σηράγγων στο της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ένα σοβαρό ζήτημα για το οποίο, με τους δικούς μας λιγοστούς πόρους, προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να μην υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία τους».

Το αντικείμενο του έργου αφορά την επισκευή των πέντε (5) ήδη διανοιγμένων οδικών σηράγγων της επαρχιακής οδού Καρδίτσας – Άρτας που βρίσκονται στην τοπική κοινότητα Πετρωτού, Δημοτική ενότητα Αργιθέας, Δήμος Αργιθέας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, σε όλο το μήκος των πέντε σηράγγων, προβλέπεται να γίνουν οι παρακάτω επεμβάσεις:

• Αποκομιδή προϊόντων γεωλογικών καταπτώσεων και απομάκρυνση τους από τις σήραγγες
• Καθαίρεση των παλαιών μέτρων υποστήριξης μεταξύ των υπαρχόντων μεταλλικών πλαισίων και αντικατάστασή τους με νέα, ήτοι εφαρμογή ινοπλισμένου εκτοξευόμενου σκυροδέματος, τοποθέτηση λαμαρίνας μεταξύ των πλαισίων και σκυρόδεμα πλήρωσης των τμημάτων μεταξύ των πλαισίων
• Εξυγίανση των τμημάτων που έχουν προβλήματα αποκολλήσεων και υποστήριξη τους με νέα κατάλληλα μέτρα υποστήριξης (ινοπλισμένο εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, τοποθέτηση μεταλλικών πλαισίων, τοποθέτηση δομικού πλέγματος, διάτρηση-τοποθέτηση ράβδων αγκύρωσης ή άλλου τύπου αγκυρίων όπως Swellex και αυτοδιατρούμενων, διάτρηση αποστραγγιστικών οπών και τοποθέτηση διάτρητου σωλήνα PVC εντός αυτών όπου απαιτείται.
• Τέλος, αντικατάσταση των ήδη υπαρχόντων μέτρων υποστήριξης που έχουν φθαρεί από τη πάροδο του χρόνου και τη δράση του ύδατος.

Αναλυτικά η εκτέλεση των επιμέρους εργασιών του έργου έχουν ως εξής:
• Εργασίες διάτρησης οπών ράβδων αγκύρωσης
Οι εργασίες αυτές θα γίνονται με χρήση δυο διατρητικών βραχιόνων με αντίστοιχη επάνδρωση εργατοτεχνικού προσωπικού.
• Εργασίες διάτρησης οπών αγκυρίων Swellex
Οι εργασίες αυτές θα γίνονται με χρήση δυο διατρητικών βραχιόνων και ειδικής πρέσσας τοποθέτησης αγκυρίων swellex, με αντίστοιχη επάνδρωση εργατοτεχνικού προσωπικού.
• Εργασίες διάτρησης οπών και τοποθέτησης αυτοδιατρούμενων αγκυρίων
Οι εργασίες αυτές θα γίνονται με χρήση δυο διατρητικών βραχιόνων με αντίστοιχη επάνδρωση εργατοτεχνικού προσωπικού.
• Εργασίες τοποθέτησης αγκυρίων Swellex, δομικού πλέγματος και αγκυρίων στήριξης πλέγματος.
Οι εργασίες αυτές θα γίνονται με χρήση καλαθοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος, αντλίας παραγωγής και εισπίεσης τσιμεντενέματος για την πλήρωση των αγκυρίων καθόλο το μήκος, ή εναλλακτικά αντλία τοποθέτησης αγκυρίων τύπου SWELLEX με την απαιτούμενη επάνδρωση εργατοτεχνικού προσωπικού.
• Εφαρμογή εκτοξευόμενου σκυροδέματος.
Η εφαρμογή εκτοξευόμενου σκυροδέματος θα γίνεται με χρήση αντλίας εκτοξευόμενου σκυροδέματος και ικανό αριθμό αυτοκινούμενων βαρελών, με το απαιτούμενο εργατοτεχνικό προσωπικό.
• Εργασίες τοποθέτησης μεταλλικών πλαισίων.
Οι εργασίες αυτές θα εκτελούνται με χρήση καλαθοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος, με το απαιτούμενο εργατοτεχνικό προσωπικό.
• Εργασίες διάτρησης αποστραγγιστικών οπών και τοποθέτηση διάτρητων σωλήνων από PVC εντός αυτών
Οι εργασίες αυτές θα γίνονται με χρήση JUMBO δυο διατρητικών βραχιόνων και ενός καλαθοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος, με αντίστοιχη επάνδρωση εργατοτεχνικού προσωπικού.
• Εργασίες τοποθέτησης λαμαρίνων και σκυρόδεμα πλήρωσης μεταξύ των υποστηριγμάτων από μορφοχάλυβα.
Οι εργασίες αυτές θα εκτελούνται με χρήση καλαθοφόρου ανυψωτικού μηχανήματος, αντλίας σκυροδέματος και ικανό αριθμό αυτοκινούμενων βαρελών, με το απαιτούμενο εργατοτεχνικό προσωπικό.
• Αποκομιδή προϊόντων γεωλογικών καταπτώσεων.
Οι εργασίες αυτές θα εκτελούνται με χρήση φορτωτή και ικανό αριθμό φορτηγών, με το απαιτούμενο εργατοτεχνικό προσωπικό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανανέωση συνεργασίας ποδοσφαιριστών του Θησέα Αγριάς #ΓΣΘησέαςΑγριάς - https://t.co/ymnS5snDkP -

  • Ασφαλτόστρωση της οδού Βλάχα-Βροντερό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/enhrih2H9A -

  • Χρηματοδότηση ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης σε Συκούριο και Νίκαια - https://t.co/T09JTFEuVL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση