Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Στη συντήρηση του Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη συντήρηση του Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε ένα νέο έργο οδικής ασφάλειας προχωρά η ς. Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Βελτίωση--αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας- νότιο τμήμα» προϋπολογισμού 600.000,00 € (με ΦΠΑ). Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο Κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, με περιορισμένη από εθνικούς πόρους, ολοκληρώνουμε ασφάλειας για την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Με τη συγκεκριμένη εργολαβία, πραγματοποιούμε όλες τις απαραίτητες εργασίες ς σε οδικούς άξονες, όπου οι υπηρεσίας μας επισήμαναν και φθορές στο λόγω χρήσης, καιρικών φαινομένων, καταπτώσεων κ.α. Μέλημά μας, είναι η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η μείωση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας ς».

Το έργο έχει σκοπό την βελτίωση – συντήρηση και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί στο οδικό του νότιου τμήματος της Π.Ε. Καρδίτσας η οποία θα αντιμετωπιστεί με την κατασκευή τεχνικών, όπως είναι οι τοίχοι αντιστήριξης, οι επενδεδυμένες τάφροι, οι σωληνωτοί οχετοί και τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων. Επίσης σε συγκεκριμένες θέσεις θα πραγματοποιηθούν ασφαλτικές εργασίες για την βελτίωση του οδικού δικτύου.

Ανάλυση του έργου

A. Το αντικείμενο που σαν στόχο θα έχει:
• Την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης των οποίων οι θέσεις και οι διαστάσεις θα υποδειχθούν από την .
• Την κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων
• Την κατασκευή σωληνωτών οχετών με τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων
• Ασφαλτικές εργασίες για την βελτίωση της βατότητας του οδικού δικτύου.
• Την διαγράμμιση των οδών όπου θα γίνουν ασφαλτικές εργασίες.

Β. Θέση του έργου:
Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω οδικοί άξονες:
• Καρδίτσα-Κέδρος-Ανάβρα-Λεοντάρι- Ασημοχώρι (και προς Κτημένη)
• Κέδρος -Λ.Σμοκόβου -Ρεντίνα(και προς Αηδονοχώρι)
• Καρδίτσα – Καροπλέσι (και προς Σάικα)
• Οποιοδήποτε άλλο τμήμα θα κριθεί απαραίτητο από την Υπηρεσία

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση