Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με δήμαρχο Παλαμά για έργα και ζητήματα του Δήμου
Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με δήμαρχο Παλαμά για έργα και ζητήματα του Δήμου

Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με δήμαρχο Παλαμά για έργα και ζητήματα του Δήμου

Εφ' όλης της ύλης συζήτηση γι τ έργα του Δήμου Παλαμά πραγματοποιήθηκε μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Παλαμά Γιώργου Σακελλαρίου.

Κατά τη συνάντησή τους επιβεβαιώθηκε η βούλησή τους για στενή ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα που αφορούν τους πολίτες της περιοχής. Παράλληλα συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παλαμά.

Όπως έγινε γνωστό μέσω του ΕΣΠΑ ολοκληρώθηκαν και αποδίδονται δυο σημαντικά έργα στην περιοχή και χρήσιμα για τον άνθρωπο. Το δημοτικό σχολείο Παλαμά και η στο χώρο του πέριξ του κλειστού γυμναστηρίου Παλαμά.

«Τα έργα αυτά μέσα στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα σημαίνουν και διάχυση κοινοτικών κονδυλίων στην τοπική οικονομία και . Η αιρετή Περιφέρεια βρίσκεται με όλες της τις δυνάμεις αφοσιωμένη στην κοινή Θεσσαλική Προσπάθεια. Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς, σχεδιάζουμε για το , δίνουμε λύσεις και παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται, με μοναδικό γνώμονα άμεσα οφέλη για τους πολίτες», σημείωσε ο Κ. Αγοραστός.

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη μνεία στο νέο ΕΣΠΑ και τα έργα που μπορούν να ενταχθούν σ' αυτό για το Δήμο Παλαμά έτσι ώστε να υπάρχει ετοιμότητα από πλευράς Δήμου σε επίπεδο μελετών. Συζητήθηκε ακόμη η προοπτική ένταξης έργων στο νέο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου, το οποίο θα περιλαμβάνει , υπογειοποιήσεις δικτύων και εμπλουτισμό των υπαρχόντων ταμιευτήρων με κλειστά δίκτυα από τον ποταμό Καλέντζη.

Παράλληλα εξετάστηκε και το φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό σχέδιο του Δήμου Παλαμά για τη πρότυπου αγροτος φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών, που αναμένεται να φέρει την προστιθέμενη αξία αλλά και ιδιαίτερα οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.

"Αλιεύοντας" την είδηση